GAC jeugd presteert goed tijdens de Commanderije Bosloop

Voor de jongens D stonden afgelopen zondag in de bossen nabij De Mortel, Ryan Rooijackers, Gijs van de Ven en Jesper Pluym aan de start. Waarvan Ryan tevens ook op deze dag de cross in Eindhoven liep om daar ook de eerste prijs op te halen. Bij de meisjes D stonden Alies van Oosterwijk, Floor Vulders-Jochems, Esmee van Schaik en Daphne van de Ligt aan de start. De meisjes liepen 3 rondjes over een nieuw uitgezet Crossparcours, voor de jongens waren dit er 4. Ryan liep sterk en werd eerste (7:44), Gijs werd knap 3e (8:04) en Jesper zette een mooie tijd van 9:50 neer. Bij de meisjes werd Alies na een sterke race 3e (6:21) en liep Floor met helaas wat pijn toch een mooie tijd van 7:04. Esmee zat hier net achter met 7:32, erg netjes. Voor Daphne was het een thuiswedstrijd en met de route die ze op haar duimpje kende kwam ze binnen in 8:32. Allemaal supergoed gedaan!
Bij de A-pupillen waren er vijf fanatieke atleten die een afstand van 1530 meter hebben afgelegd. Bij de meisjes was het een spannende strijd waarbij Dianne van Schaik, Amy Verkampen en Faye van Oorschot het parcours aflegde. Dianne van Schaik finishte als eerst in een tijd van 6:38, Amy Verkampen eindige in een keurige tijd van 6:40. Faye van Oorschot behaalde de 3e plek met een tijd van 7:02. Bij de jongens liepen Valentijn van Berloo en Daan Kluijtmans. Valentijn werd 2e met een tijd van 6:45 en Daan behaalde de 3e podiumplek met een mooie tijd van 7:07.
Toen waren de mini/b/c-pupillen aan de beurt. Zij liepen een afstand van 1020 meter. Giel Pennings kwam als eerste GAC-er over de finishlijn in een tijd van 4.29 min. De volgende was Danique Adriaans. Deze dame werd 2e met een tijd van 4.58 min. Imke van der Kruijs claimde de 3e plaats met 5.42 min. Onze jongens pupillen c stonden allemaal op het podium. Hugo Bisschops stond in het midden met zijn 1ste plaats. Hij liep de afstand in 5.05min. Op de voet gevolgd door Justen de Vries. Justen kwam na 5.06 min over de streep. Eén seconde later finishte ook Giel van Oosterwijk na een keurige race! Maud Kroef en Pip Mezenberg behaalden ook een podiumplaats. Maud werd 1ste met 4.44 min en Pip werd 3e met 5.06 min. Lisa Schrama had ook een heel goede wedstrijd gelopen. De fanatieke Lisa werd 4e met een tijd van 5.15 min. Tot slot hadden we vandaag nog twee gastleden. De kleine Nikki en Alix Ermers liepen ook mee, samen met vader en moeder. Nikki finishte in 6.29 min en Alix finishte in 8.27 min.
Uitslagen van de senioren en alle foto’s zijn te vinden op deze site.