Zondag 8 januari GAC Pupillen en junioren naar de Jaspercross in Asten

Voor de eerste cross in het jaar 2017 stonden de B-pupillen Giel Pennings, Danique Adriaans en de C-pupillen Giel van Oosterwijk, Maud Kroef en Pip Mezenberg al springend te wachten om te mogen starten. Giel Pennings en Danique stonden als aan de start. Giel met zijn lichtgevende elementen in kleding en schoenen en Danique met haar mooie gelakte nagels. Maar een nat parcours, wat heuveltjes en eindigen met vieze kleding en schoenen maakten ze niets uit. Ze gingen ervoor! Giel eindigde van de 21 jongens op een hele mooie achtste plek met een tijd van 7.36 minuten. Danique behaalde bij de meisjes met een lach op haar gezicht, eveneens een achtste plek. Zij liep het parcours in 8.13 minuten. Daarna gingen Maud, Pip en Giel van Oosterwijk bliksemsnel klaar staan bij de startlijn. Nog even wat spanning of ze nu 1 of 2 ronden moesten lopen, maar al snel stonden ze geconcentreerd klaar om 2 keer 500 meter te lopen. Giel zelfs maar met 1 oor dicht voor het startschot. Hij eindigde op een achtste plek met 6.25 minuten. Pip eindigde bij de meisjes als negende met een tijd van 6.43 minuten. Maud eindigde deze cross op een vierde plaats met een hele mooie tijd van 6.00 minuten.
Daarnaast hadden we deze wedstrijd ook nog een mooie prestatie gezien van mogelijk een aankomend lid. Het broertje van Danique, Remco, liep de 1000 meter in 6.06 minuten.
Amy Verkampen en Daan Kluijtmans vertegenwoordigde de A-pupillen. Vol enthousiasme stonden beide atleten bij de start, om twee rondjes van 600 meter over het gevarieerde parcours te lopen. Amy rende vanaf het begin met een super snelheid en liep het parcours in 6.55 minuten. Daan heeft tijdens de wedstrijd veel atleten ingehaald en kwam over de finish met een tijd van 6.56 minuten.
Bij de D-junioren liepen de jongens 2000 meter. Gijs van de Ven liep een goede wedstrijd en kon het snelle tempo de hele wedstrijd vasthouden waardoor hij in een tijd van 9.23 minuten keurig als 13e finishte. Ook Jesper Pluijm en Ben van Boxmeer wisten hun tempo vast te houden en ze konden daardoor mooi nog een paar jongens inhalen. Jesper kwam over de finish in een tijd van 10.47 minuten en Ben kwam even daarachter binnen in 11.30 minuten. De meisjes D-junioren liepen 1600 meter. Floor Vulders-Jochems en Alies van Oosterwijk bleven dicht bij elkaar in de buurt en liepen beide een sterke wedstrijd. Het was deze keer Floor die net een betere eindsprint had en finishte in 8.36 minuten en Alies in een tijd van 8.38 minuten.
Bij de jongens C-junioren liep alleen Jelle van Oosterwijk mee namens GAC Gemert. Jelle moest 3000 meter lopen en hij deed dat in keurige tijd van 15.12 minuten.