Vijf podiumplaatsen voor GAC-lopers tijdens Jaspercross Asten

Tweemaal ‘n eerste, één maal ‘n tweede en twee maal ‘n derde plaats was de oogst voor de lopers van de Gemerste Atletiek Club afgelopen zondag in Asten.
Zaterdag was het door ijzel nog spannend of er wel een wedstrijd gelopen zou kunnen worden maar de organiserende vereniging Jasper Sport uit Someren had met man en macht gewerkt om het parcours in orde te krijgen en zo kon er zondag gewoon gestart worden voor de wedstrijden in de diverse catergorieën. Natuurlijk was het hier en daar opletten maar het was prima te doen.
Twaalf senioren en masters  van GAC waren aanwezig in Asten om de zesde wedstrijd in de Limbracross competitie te lopen.
Slechts twee van hen liepen de korte cross over 4000m. Beide deelneemsters mochten na afloop plaats nemen op het erepodium om hun prijs in ontvangst te nemen. Voor Fannie van Bree was er een mooie tweede plek bij de masters35. En hoewel ze hier en daar een klein schuivertje maakte met haar spikes op de gladde ondergrond liep Fannie een mooie tijd van 18.17min. Henny Dekkers kwam als nummer drie over de streep bij de masters45. In een tijd van 20.17min.
De enige dame van GAC die bij de lange cross (8000m) van start ging was Natalia Fokina. Zoals iedere week streed Natalia ook in Asten weer voor in het veld voor haar plaats. Dit keer was het resultaat een fraaie vierde plek in 40.59min.
Na zijn afwezigheid vanwege een lichte blessure in Roermond ging Adriaan Dekkers in Asten weer van start om zijn eerste plek in de stand van de Limbra bij de masters60 te verdedigen. Vooraf was het gissen hoe het zou gaan maar de zorgen waren niet nodig geweest. Opnieuw een overwinning voor Adriaan in zijn klasse in een tijd van 35.12min. Henk van Eck was tevreden met zijn vijfde plek in dezelfde categorie. Hij finishte na 38.28min.
De tweede overwinning voor GAC was voor Dorus Jaspers. Dorus trok de overwinning bij de masters50 naar zich toe met bijna een minuut voorsprong op de nummer twee. Dorus had voor zijn 8000m 33.17min. nodig. Georgy Sinelchikov was de nummer zeventien in deze klasse met een tijd van 41.12min.
De laatste podiumplek in Asten was voor Christ Korsten bij de mannen45. Hij werd nummer drie in een tijd van 34.50min. Voor Maarten Manders was er net géén podiumplek. Na een zeer goede wedstrijd werd Maarten vierde bij de M45. Hij liet de klok stoppen na 36.18min. en Peter Verbruggen eindigde op een hele goed zesde plek en passeerde de finish na 38.02min.
Stefan van Oosterwijk  viel ook net buiten het podium met zijn vierde plaats. Ondanks een lichte rugblessure finishte Stefan in een mooie 34.38min.
Bij de mannen senioren liep Wiljo Ermers opnieuw een dijk van een wedstrijd. Na een snelle start kwam hij in het goede ritme te lopen, kon dit goed vasthouden en wist met een tijd van 34.37min. net vóór clubgenoot Stefan te finishen.