Overwinningen voor GAC dames/masters in Helden

De zevende wedstrijd in de Limbracrosscompetitie vond afgelopen zondag 15 januari plaats in Helden. In het prachtige bosgebied bij camping de Heldense bossen organiseerde atletiek Helden voor de twintigste keer haar jaarlijkse cross.
Door de sneeuw en vorst was de ondergrond wat glad en hard waardoor het uitkijken geblazen was op het parcours.

Het waren ditmaal de dames masters van de Gemerste Atletiek Club die het hoogste platform van het podium mochten beklimmen. Hoewel niet helemaal fit wist Fannie van Bree toch haar wedstrijd bij de vrouwen masters 35 te winnen. Fannie eindigde met ruime voorsprong op de nummer twee in een tijd van 20.44min. over 4604m. Een goede opsteker voor Fannie en het maximaal aantal punten voor de competitie.
Henny Dekkers was haar concurrentes in het Heldense ook te snel af. Na nog een kleine stop in de tweede ronde kwam Henny in de laatste ronde toch weer beter in haar ritme en behaalde zo de zege in de klasse masters 45 met een tijd van 22.37min.
Ook Ara vd Eijnde liep de korte cross van 4604m. Voor Ara was er ditmaal een mooie veertiende plek in het veld en hij noteerde een tijd van 19.34min.

De lange cross in Helden ging over een afstand van 9064m waarvoor vijf ronden afgelegd dienden te worden. De snelste GAC-er was Stefan van Oosterwijk die bij de mannen masters 40 alweer het podium mocht betreden. Ditmaal werd Stefan de nummer twee met een tijd van 37.37min.
Wiljo Ermers loopt in de Limbra bij de mannen senioren mee omdat er geen aparte klasse masters 35 is in deze competitie. Voor Wiljo was er een vijftiende plek in een mooie 38.34min.
De mannen masters 45 dan. Hierin twee deelnemers van de GAC die niet veel voor elkaar onder deden. Maarten Manders kwam als de nummer zes voer de finish met als nummer zeven clubgenoot Peter Verbruggen. Hun tijden waren respectievelijk 41.41min en 42.09min.
Georgy Sinelshschikov verdedigde de blauw kleuren van de Gemertse Atletiek Club bij de mannen masters 50 met een negende plek en een tijd van 45.45min. En voor Henk van Eck was er in de bossen van Helden een vijfde plek in de klasse masters 60. Henk passeerde de finish na 43.01min.
Ook Natalia Fokina liep weer de lange wedstrijd over 9064m. Voor Natalia was er een goede vijfde plek bij de vrouwen en een mooie tijd van 45.32min.
Met nog twee wedstrijden te gaan in Venray en Heythuysen vinden we diverse lopers van de GAC terug in de top drie van het klassement.