Overwinning voor Stefan van Oosterwijk in Pfalzdorfer Sylvesterlauf

De negenentwintigste Sylvesterlauf in het Duitse plaatsje Pfalzdorf op de laatste dag van 2016 telde bijna 2000 deelnemers.  Pfalzdorf is een klein dorpje net over de Duitse grens bij Goch en heeft daardoor ook ieder jaar weer flink wat Nederlandse lopers aan de start. Traditioneel is onder deze deelnemers ook een afvaardiging van de Gemertse Atletiek Club.
De editie van 31 december 2016 was een koude door het windje dat waaide en de mist die boven de velden hing.  Voor de lopers dus zaak om goed warm te lopen voor de start om de spieren op te temperatuur te brengen.
Op de hoofdafstand van tien kilometer gingen ongeveer duizend deelnemers van start.
Stefan van Oosterwijk voelde prima en ging vlot van start in de kop van het grote veld. Onder de deelnemers spotte hij een loper uit Venray die normaal gesproken net wat sneller is. Door zich hierop te focussen handhaafde Stefan gedurende de hele wedstrijd een hoog tempo en wist zelfs voor deze loper te eindigen. Dit leverde Stefan niet alleen een prachtig nieuw persoonlijk record op van 38.07min. Maar ook de overwinning in de klasse M40 was voor de Gemertse loper.
Martijn Blankers liep in dezelfde klasse M40 ook in de voorste gelederen van de wedstrijd mee. Voor Martijn was er een elfde plek. Een zeer tevreden Martijn noteerde een tijd van 42.33min.
Na een wat mindere periode gaat het voor Wiljo Ermers ook iedere week weer beter. In Pfalzdorf zette Wiljo zijn stijgende lijn voort. Een sub 40 minuten tijd komt weer in zicht. Op Oudjaarsdag noteerde Wiljo een tijd van 40.24min en finishte zo net in de top tien bij de M35 met een negende plek.
Ook twee dames van de Gemertse Atletiek Club bevonden zich onder de deelnemers. Natalia Fokina begon niet geheel fit en wat vermoeid aan de wedstrijd. Natalia verbaasde zichzelf echter positief door met een tijd van 46.42min slechts een halve minuut boven haar persoonlijke record te lopen. Voor Natalia betekende dit een vijfde plek bij de V45.
Henny Dekkers tenslotte mocht ook plaats nemen op het podium. Na een zeer constante race noteerde Henny een tijd van 47.03min. en dit was goed voor de tweede plek bij de V55.
Na afloop van de race dus vijf zeer tevreden lopers van de GAC die vol vertrouwen het nieuwe jaar 2017 ingaan.