Fannie van Bree winnares Vlakwatercross masters 35

De achtste wedstrijd van het Limbracrosscircuit werd georganiseerd door de ATV Venray op zondag 29 januari 2017. Het nagenoeg vlakke, en daardoor snelle, parcours van de Vlakwatercross lag er prachtig bij. De temperatuur was weer boven het nulpunt gestegen dus prima loopweer en iedereen  had er weer zin in.
Aan de start van de lange cross over 8040meter meldden zich maar liefst 222 lopers in de diverse wedstrijdcategorieën.  Dit heeft tot gevolg wat duwen en trekken bij de start en na afloop van de wedstrijd had Natalia Fokina daardoor een mooie blauwe plek op de bovenarm. Maar dat hoort erbij en stond een goed resultaat voor Natalia niet in de weg. In de wedstrijd bij de vrouwen was er een zesde plek voor Natalia en ze noteerde een tijd van 38.58min. Met nog één wedstrijd te gaan staat Natalia op de tweede plek in het Limbraklassement bij de vrouwen.
Ron Vermeulen liep na een rugblessure weer zijn eerste wedstrijd en kwam meteen op het podium terecht bij de masters 60. Een mooie derde plek voor de GAC loper en een tijd van 35.01min. Waar Ron terug is van een blessure moet Adriaan Dekkers het nog even rustig aan doen met zijn kuit. Adriaan eindigde in Venray als nummer zeven in 37.13min en daardoor zal de wedstrijd in Haelen over twee weken beslissend zijn voor de eindklassering bij de M60. Henk van Eck vonden we terug op plaats tien met 38.34min.
Bij de M55 was er een achtste plek voor Jos van de Akker. Jos finishte na 34.35min.
Ook Doris Jaspers liep zich in Venray naar het erepodium. Bij de mannen 50 eindigde Doris na een wedstrijd stuivertje wisselen met Christ Korsten op een tweede plek in 31.24min. Voor Georgy Sinelschikov was de finish na 38.55min. en Georgy was hiermee de nummer vierentwintig bij de M50.
Christ Korsten was  bij de mannen 45 goed voor een zesde plek. Christ liep een van zijn beste wedstijden van het seizoen. Het parcours in Venray was hem op het lijf geschreven. Voor hem stonden de klokken stil op 31.29min.
Maarten Manders eindigde in dezelfde categorie als nummer twaalf en hij noteerde een tijd van 35.56min.
Voor de korte cross over 4020m. stonden er 99 lopers en loopsters aan de start.
Fannie Versantfoort is nog volop in de strijd voor de eindoverwinning in het Limbraklassement. De loopster van de Gemertse Atletiek Club trok in Venray opnieuw de overwinning in de wedstrijd naar zich toe en daardoor kan de overwinning Fannie eigenlijk niet meer ontgaan.  Fannie verkeerd in een uitstekende vorm en na een flinke verkoudheid ging het in Venray weer lekker hard. Fannie finishte na haar 4020m als de nummer één bij de vrouwen masters 35 in een goede 17.08min.  Henny Dekkers kwam net naast het podium uit. Met een tijd van 19.08min was Henny de nummer vier bij de masters 45.
Ook Ara van den Eijnde was tevreden met zijn optreden in de Vlakwatercross. Met zijn vijftiende plek in een tijd van 15.54min. eindigde hij ruim bij de voorste helft van het grote startveld.
Door blessureleed was de wedstrijd voor Femke Manders pas de eerste van het seizoen. Maar Femke liep meteen in haar eerste race meteen naar een mooie vierde plek bij de meisjes junioren B. En wat belangrijker is dat dit zonder pijn ging. Haar tijd over 3100m was 14.47min. De jongens junioren C liepen dezelfde afstand  en  hier was het Jelle van Oosterwijk die een puike prestatie neerzette met zijn veertiende plek en tijd van 13.25min.
Over twee weken is in Haelen de laatste wedstrijd van het circuit en zoals het er nu naar uitziet zullen er diverse ereplaatsen behaald worden in het eindklassement door de Gemertse Atletiek Club.