Eigen Indoorwedstrijd GAC Gemert in Beek en Donk.

De Mini/C/B- en A-pupillen startte met de Athletics Champs onderdelen. Bij de C en B-pupillen deden Sanne van Sinten, Pip mezenberg, Maud Kroef, Hugo Bisschops, Danique Adriaans, Kyan Jansen, Bram Schutte en Qas van de Valk mee. Er werd begonnen met de welbekende teamestafette. Keurig werd er gedacht aan het goed klaarstaan en hoe het stokje het beste aangegeven kon worden. Vervolgens stond hurkhoog op het programma. Een onderdeel waar de laatste tijd nog even hard op geoefend was. Dit was uiteindelijk ook te zien in de uitslag. Bij dit onderdeel behaalde onze atleten de beste prestaties als team, Kyan behaalde bij dit onderdeel zijn hoogste positie van alle onderdelen. Hij sprong 0.75 meter hoog. Bram behaalde 0.80 m., Pip 0.80 m., Hugo en Danique 0.75 m. en Maud 0.70 m. Allemaal prestaties waarbij ze een persoonlijk record behaalden. Hierna volgde horden. Hier wist Qas een derde plek te behalen door over 40 m. horden te gaan in 7.7 seconden. Qas bleek een echte stootkampioen te zijn, want zelfs met 20 centimeter onder zijn persoonlijk record wist hij toch een eerste plaats te behalen. Als laatste was de sprint aan bod. Sanne liet haar doorzettingsvermogen zien en scoorde op dit onderdeel haar hoogste positie. Ze liep de sprint in een snelle tijd van 8.6 seconden.
Er waren ook een groot aantal A pupillen aanwezig bij de eigen indoorwedstrijd. De wedstrijd begon met tien fanatieke atleten die een snelle estafette lieten zien Helaas moest Milan Scheepers daarna ziek naar huis, maar de overige negen atleten gingen als een speer. Valentijn van Berloo haalde een uitstekende zesde plaats in de meerkamp tussen de 38 jongens en vooral zijn geweldige stoot van 6.20 meter sprong er tussenuit. Ook Koen Kandelaars en Merel Verstappen hadden veel plezier in de wedstrijd en hij stootte zijn kogel naar een nieuw persoonlijk record van 4.70 meter en Merel stootte zelfs 4.90 meter. Zowel Daan Kluijtmans als Amy Verkampen snelde naar super tijden op de 40 meter spring, 7.0 seconden en 6.9 seconden! Bij het hoogspringen werd door meerdere dames de keurige hoogte van 95 centimeter gehaald, zo zagen we Sarah Coolen, Ilse Rooijackers en Senne de Vries over deze hoogte zweven. Voor Maud van Moorsel was de 40 meter horden haar favoriete onderdeel en dat zag je ook terug in haar goede tijd van 7.9 seconden.
Uiteindelijk konden we het team van GAC terugvinden op een keurige zesde plaats.
Bij de D-junioren namen 7 atleten van GAC Gemert deel aan de wedstrijd. Bij de 50m sprint waren Fleur Korsten en Gijs van de Ven heel erg snel. Fleur had een mooie tijd van 8.2 seconden en Gijs had een knappe tijd van 7.9 seconden.
Bij het kogelstoten liet Jesper Pluijm een mooie stoot van 5.89 meter zien. Ditzelfde gold voor Xanne van de Valk, zij stootte maar liefst 6.76 meter.
Het hoogspringen ging heel goed voor Floor Vulders-Jochems, Julian van Daal en Ben van Boxmeer. Floor kwam over een hoogte van 1.10 meter, Julian sprong 1.35 meter en Ben haalde 1.30 meter. Mooie prestaties allemaal.


Voor meer foto’s klik hier