TOPVORM Kerstloop 2016 druk bezocht

Op tweede kerstdag was het weer tijd voor de jaarlijkse Topvorm Kerstloop bij het kasteel in Gemert. De manier voor veel mensen om tijdens de kerst toch even sportief bezig te zijn. Was er de afgelopen jaren sprake van een strakblauwe lucht en een zonnetje, dit keer begon het voor de lopers met minder gunstige weersomstandigheden, namelijk een beetje motregen. Maar dat mocht de pret niet drukken voor de 388 deelnemers en uiteindelijk kwam de zon zelfs tevoorschijn. Gelukkig waren er ook veel mensen die hen kwamen aanmoedigen.
Allereerst ging de jeugd van start. De jonge sportievelingen waren verdeeld over twee categorieën nl. de pupillen en de D-junioren. Zij liepen een afstand van 1,4 km. Een enthousiaste, fanatieke groep ging van start. Super mooi om te zien hoe iedereen moe maar voldaan de finisch bereikte.
Vervolgens waren de trimmers aan de beurt en zij konden kiezen uit een afstand van 2,5 km, 5 km, 7,5 km en 10 km. Bij de 10 km was het Michael Megos Berhane uit Den Haag die als eerste man over de finish kwam in een tijd van 35 minuten en 49 seconden. Bij de dames was het Nathalie Thijssen die als eerste de 10 km er op had zitten, nl. in 41 minuten en 54 seconden.
Dankzij de pilot van een mooi bedrijf Gemert zijn alle uitslagen te terug te vinden op kerstloop2016.trackreg.com.
Speciale aandacht tijdens deze kerstloop ging uit naar de 11-jarige Hannes van den Elsen uit Erp. Hij liep mee voor Wens Ambulance Brabant. Wens Ambulance Brabant vervult de laatste wens van mensen die niet lang meer te leven hebben. Hij heeft extra zijn best gedaan om zijn persoonlijk record te verbreken omdat hij dan nog meer geld ophaalt voor dit goede doel. Hij kwam bij de 5 km als 9e binnen in een tijd van 21 minuten en 23 seconden. De Gemertse Atletiek Club heeft van het inschrijfgeld van alle deelnemers € 116.40 gedoneerd. Hannes heeft met zijn actie een bedrag opgehaald van maar liefst € 548,85.  Dit zijn bijna 3 wensritten waarvan er alweer 1 gepland staat.
De volgende hardloopwedstrijd is de Commanderij Bosloop 2017 op zondag 19 februari om 11.00 uur. Hopenlijk tot ziens!