Geslaagde indoorwedstrijd voor onze Junioren in Volkel

Zaterdag 17 december was het weer zo ver, de Indoorwedstrijd te Volkel ging weer van start! Nadat de pupillen die eerder die dag waren begonnen waren geëindigd met hun wedstrijd, was het de beurt aan de junioren C en D, waarvan de Meisjes D mochten beginnen met de 35 meter sprint. In de eerste serie liepen meteen drie van de vier atleten, namelijk Daphne, Floor en Fleur. Ondanks dat het voor Daphne de eerste keer was dat ze vanuit de startblokken mocht starten, heeft ze toch met een mooie tijd van 6,6 seconden de 35 meter gesprint. Floor en Fleur, die nog net iets sneller waren, hadden een tijd van 6,2 seconden (Fleur) en 6,3 seconden (Floor). Xanne, die daarna aan de beurt was, liep de 35 meter in maar liefst 6,0 seconden! Ook werd er die dag hoog gesprongen waarbij Floor afscheid kon nemen van haar persoonlijk record van 1,05 meter, ze verbeterde haar record namelijk met 10 cm en kwam zo op een hoogte van 1,15 meter! Daphne sprong op een mooie hoogte van 0,95 meter. Fleur lukte het om de 1,00 meter te springen en Xanne sprong 1,10 meter, 5 centimeter hoger dan haar oude persoonlijk record! Het laatste onderdeel voor de Meisjes D was kogelstoten, waarbij Daphne net niet de 4 meter haalde en na drie pogingen gehad te hebben uitkwam op een afstand van 3,93 meter. Floor lukte het om de kogel 5,11 meter ver weg te stoten en Fleur zat op 2 centimeter na bij de 6 meter, namelijk 5,98 meter. Ook Xanne deed haar best en stootte wel 6,49 meter ver!

Naast dat de Meisjes junioren D die dag super gepresteerd hadden, deden ook Jesper van de Jongens junioren D en Tijn en Ton van de junioren C mee. Ook de jongens trapten de dag af met de sprint, waarbij het Jesper lukte om de 35 meter in 6,1 seconden te sprinten. Tijn en Ton, die als Junioren C voor een podiumplaats streden, kregen het voor elkaar om de 35 meter in 5,5 seconden (Ton) en 5,3 seconden (Tijn) af te leggen, Tijn plaatste zich hierdoor als 3e in het klassement en Ton een plek daaronder! Hierna was het tijd voor kogelstoten. Tom kreeg het hierbij voor elkaar om de vier kilo zware kogel 5,90 meter ver te stoten en verbeterde hiermee zijn persoonlijk record! Daarna was het Tijn zijn beurt, die de kogel nog net iets ver kon krijgen, namelijk 7,36 meter, ook een persoonlijk record! Jesper, onze enige D-junior die dag, zorgde ervoor dat de kogel op een mooie afstand van 5,54 terecht kwam. Om de dag af te sluiten mochten de jongens hun kwaliteiten laten zien bij het laatste onderdeel, hoogspringen. Ton, waarvan het persoonlijk record 1,25 meter hoog is, sprong nogmaals dezelfde hoogte. Jesper, die zijn eerste poging en tweede poging net niet haalde, lukte het toch de derde poging de 1,25 meter te springen! Tijn sprong op een knappe hoogte van 1,40 meter en mocht zo bij de prijsuitreiking trots zijn beker voor de 3e plaats in bezit nemen!