Fannie van Bree derde op Brabants Kampioenschap Veldloop

Afgelopen zondag 18 december 2016 werd in Waalwijk tijdens de Lidocross het Brabants Kampioenschap veldloop verwerkt. Namens de GAC reisde een zevental lopers naar Waalwijk om deel te nemen aan deze kampioenschappen. Voor de Limbracrosscompetitie reisde een elftal atleten af naar Roermond.

Een vijftigtal dames stond aan de start voor hun wedstrijd in de diverse categorieën. En waar de afstanden in de Limbracompetitie variëren tussen vier en vijf kilometer ging de race in Waalwijk over 7110m. Dus wel even een stukje verder voor de Gemertse deelneemsters. Het parcours over drie grote ronden was er een met brede bospaden, gras en enkele steile korte klimmetjes.
Fannie van Bree is in een goede vorm en had in Waalwijk dan ook haar zinnen gezet op een goede klassering in het eindklassement bij de vrouwen 35. Van meet af aan nestelde Fannie zich bij de kop van de wedstrijd. Al snel werd duidelijk dat de dames op plek een en twee een maatje te groot waren voor de atlete uit Handel maar plek drie geeft ook recht op het podium. Fannie verdedigde haar derde plek met verve en was na afloop dan ook zeer tevreden met haar optreden op dit kampioenschap. Een prachtige podiumplaats dus voor de atlete van de Gemerste Atletiek Club.
Fannie liep haar 7110m in een tijd van 30.51min.
Eefje Melssen komt eveneens uit in de klasse V35 en ook Eefje liep een heel goed wedstrijd. In een strak tempo legde Eefje haar rondes af en finishte op een prima vierde plaats dus net naast het erepodium. De tijd van Eefje was 32.58min.
Bij de vrouwen masters werd alleen gestreden om de titels in de categorieën 35 en 45 dus het was vanaf de start al duidelijk dat er voor Henny Dekkers geen podiumplek te behalen zou zijn. En hoewel Henny vooraf wat last had van de kuiten en erg opzag tegen de lange afstand was ook zij na afloop zeer content met haar optreden. Henny kwam in een tijd van 34.48min over de finish en dit was goed voor een eervolle vierde plek bij de V45.
Een viertal jeugdatleten van de Gemertse Atletiek Club stond ook aan de start in Waalwijk.
Ryan Rooyakkers kwam tot een mooie vierde plek bij de JD. Giel van Oosterwijk werd achtste in de klasse JPC. Zus Alies deed het lang niet slecht bij de MD met haar tweeëntwintigste plek en broer Jelle finishte op een vierentwintigste plaats bij de JC.

In Roermond werd op dezelfde datum de vijfde wedstrijd gelopen in de Limbracross competitie.
Bij de mannen 40 was er daar een derde plek voor Stefan van Oosterwijk. De afstand van 9700m legde Stefan af in een tijd van 39.23min. Ook voor Ron Vermeulen was er een podiumplek. Ron kon plek drie beklimmen op het podium bij de M60. Zijn tijd was 43.31min.
Natalia Fokina miste met een vierde plek net het erepodium in de lange cross bij de vrouwen.