Tweede Limbracross brengt opnieuw succes voor lopers Gemertse Atletiek Club

Op een prachtig nieuw parcours organiseerde Scopias atletiek op zondag 6 november de tweede wedstrijd van de Limbracompetitie. In het gebied Maalbeek was een pittige, maar zeer gevarieerde, ronde van ruim vier kilometer uitgezet.

Door de lengte van de ronde hoefden de mannen en vrouwen van de korte cross slechts twee ronden af te leggen voor hun 8500m.
Wiljo Ermers was in Weert niet tevreden met zijn optreden. In Belfeld ging het alweer een stuk beter. Voor Wiljo was er een twintigste plek bij de mannen senioren. Hij noteerde een tijd van 39.32min.
Evenals vorige week streed Stefan van Oosterwijk mee in de kop van de wedstrijd. Stefan wist het tempo goed hoog vast te houden. Opnieuw was er voor de man van de Gemertse Atletiek Club een podiumplek bij de mannen 40. Een derde plek ditmaal in 35.34min. In dezelfde categorie liep Martijn Stigter zijn eerste cross en deed dit zeker niet onverdienstelijk. Martijn werd tiende in 41.11min.
Maarten Manders en Peter Verbruggen vertegenwoordigden GAC bij de mannen 45. In de zware wedstrijd legden zij beslag op de elfde en twaalfde plaats, in resp. 39.52min. en 40.41min. waarmee beide heren zeker content mochten zijn.
Bij de mannen 60 zorgde Adriaan Dekkers voor de tweede maal op rij voor een plek op de bovenste trede van het podium. Zeer tevreden kon Adriaan dan ook terugkijken op zijn race. Zijn tijd over 8500m was 36.47min.
Ook Thom van Dinter ging van start bij de M60. In zijn eerste veldloop van het seizoen liep Thom een tijd van 46.12min wat voor hem een elfde plek betekende.
Op de lange cross bij de vrouwen legde Natalia Fokina beslag op plek negen in 44.03min.
De korte cross in Belfeld ging over één grote ronde van 4250m. Stijn Verbruggen hield een goed gevoel aan zijn optreden in Belfeld over. Stijn finishte als nummer dertien in 18.00min.
In de eerste wedstrijd stond Fannie van Bree net naast het podium maar in Belfeld liep Fannie een zeer sterke race. Hierdoor kwam ze als derde loopster bij de V35 over de meet. Dus een podiumplek voor Fannie en een tijd van 19.05min.
De tweede loper van de Gemertse Atletiek Club die plaats mocht nemen op de hoogste trede van het podium was Marjan Wintjes. Schijnbaar moeiteloos trok Marjan de overwinning bij de V45 naar zich toe. Marjan had voor haar 4250m 19.28min nodig. Ook Henny Dekkers kon terugkijken op een prima wedstrijd. Voor Henny was er een vierde plaats in 21.20min.
Bij de meisjes C tenslotte was het Jeske vd Ligt die namens GAC haar 2285m aflegde in 10.58min, waarmee Jeske beslag legde op een negende plek.