Pupillen en junioren naar Molenvencross in Stiphout

 Zondag 13 november was het weer tijd voor de eerste cross van het winterseizoen, zoals elk jaar de Molenvencross in de regenachtige bossen van Stiphout.

Bij de C- en B-pupillen kwamen Giel Pennings, Kyan Janssen en Giel van Oosterwijk aan de start. Giel Pennings maakte zijn debuut. Enthousiast ging hij samen met Kyan van start in de categorie B-pupillen. Na een aantal meters viel hij, maar mede door het erg sportieve gedrag van Kyan die Giel mee overeind hielp, kon hij snel weer verder lopen. Kyan liep daarna ook keurig de cross in zijn eigen tempo uit. Beiden hielden de 1360 meter vol en finishte met mooie tijden. Giel werd 16e met een tijd van 6.37 minuten en Kyan werd 20e met een tijd van 8.10 minuten. Daarna stond Giel van Oosterwijk klaar voor de 960 meter. Hij kwam uit in de categorie C-pupillen. Met nog enkele instructies die hij gaf aan de trainster startte hij. In een goed constant tempo kwam hij als 9e over de finish met een tijd van 4.36 minuten. Alle drie gingen ze tevreden naar huis.

Namens de A-pupillen namen Daan Kluijtmans en Amy Verkampen deel aan hun rondje van 1360 meter. Voor Daan was het zijn eerste cross en hij liet blijken dat hij er veel zin in had en hij mag dan ook tevreden zijn met een goede plaats in de middenmoot van het grote deelnemersveld bij de jongens in een tijd van 6.32 minuten. Amy liep een snel rondje in 5.41 minuten over het modderige parcours en we zagen haar terug op een keurige zesde plaats tussen het grote aantal meisjes.

Bij de D-junioren deden Gijs van de Ven, Jesper Pluijm, Ben van Boxmeer, Floor Vulders-Jochems, Alies van Oosterwijk en Daphne van de Ligt mee. Gijs, Jesper en Ben liepen één rondje van 2320 meter. Na de start is het toch even dringen voor een goede plek met 46 jongens. Gijs wist tijdens de race goed naar voren te lopen en finishte op een knappe 9e plek in 9.38 minuten. Jesper en Ben liepen mooi hun eigen race. Jesper finishte in 11.50 min en Ben in 12.11 min. Floor, Alies en Daphne liepen een afstand van 1785 meter. Floor en Alies finishte in de middenmoot en deden niet voor elkaar onder. Floor liep 8.23 minuten en Alies 8.25 minuten. Daphne liep de wedstrijd in 11.18 minuten en ging ook tevreden naar huis.

Bij de jongens C-junioren liepen Stijn van Dommelen, Tijn Mickers en Jelle van Oosterwijk mee. Alle drie hebben ze goed gelopen. Tijn liep de 3310 meter in 14.54 minuten, Stijn in 15.07 minuten en Jelle in 15.34 minuten. Bij de meisjes C-junioren wist Jeske van de Ligt de 2320 meter in een mooie tijd van 11.01 minuten te lopen.