Mooie Zandboscross voor pupillen en junioren GAC in Deurne

Zondag 27 november was het weer tijd voor de Zandboscross in Deurne. Onder heerlijke omstandigheden, een zonnetje, weinig wind en geen plassen, gingen er twee A pupillen van GAC van start voor hun 1550 meter.
Amy Verkampen liep een goede wedstrijd tussen de vele meiden en finishte in de bossen van Deurne keurig als negende in een hele mooie tijd van 5.59 minuten. Voor Koen Kandelaars was het zijn eerste cross en hij had er zin in. Dat was te zien aan zijn super eindsprint waarmee hij de 32e plaats veilig stelde in een mooie tijd van 6.43 minuten.
Ook deden er twee B-pupillen en twee C-pupillen mee met deze cross. Zij liepen 1100 meter. Bij de B-pupillen liep Giel Pennings inmiddels zijn tweede cross en Danique Adriaans maakte haar debuut. Beiden sprintten het laatste stukje naar de finish. Met een lach op haar gezicht en een mooie medaille om haar nek, voor een 10e plaats met een tijd van 4.56 minuten, ging Danique blij naar huis. Giel ging ook tevreden naar huis met een 11e plaats in een tijd van 4.31 minuten. De C-pupillen Pip Mezenberg en Giel van Oosterwijk gingen na het sportief aanmoedigen, samen met Speedy, van trainingsgenoten Giel Pennings en Danique snel naar de start. Giel was zo geconcentreerd dat hij tijdens het lopen niet had gezien dat hij teamgenote Pip in had gehaald. Hij eindigde met een tijd van 4.48 minuten op een 8e plek.  Pip zat kort achter hem en eindigde als 11e met een tijd van 5.02 minuten.
Na een goede warming up stonden bij de jongens D Junioren Gijs en Jesper aan de start. Je kon merken dat ze woensdag goed hadden opgelet want ze waren beiden goed weg en namen de eerste heuvel in een mooi tempo. Voor Gijs vd Ven zat er een mooie 9e plaats in en Jesper Pluym eindigde keurig in het midden ondanks wat ongemakjes hier en daar.
Bij de meisjes D Junioren stonden Floor Vulders-Jochems, Alies van Oosterwijk en Daphne vd Ligt aan de start. Floor was als een speer weg en liep de eerste ronde nog een stuk voor Alies. Alies was echter na de 1e ronde warm en liep bij de 2e passage van de heuvel 2 plaatsen achter Floor om vervolgens zelfs 2 plaatsen voor haar te eindigen. Alies werd 16e en Floor 18e. Daphne liet een knappe solide race zien en liep netjes in haar eigen tempo naar een 32e plaats.
Op naar de jaarlijkse Kerstloop op Tweede Kerstdag in het eigen Gemert!