Grote afvaardiging Gemertse Atletiek Club bij Marathon Eindhoven

De weergoden waren de lopers gunstig gestemd op zondag 9 oktober tijdens de jaarlijkse Marathon van Eindhoven. Ook voor het publiek was het prima toeven in het Eindhovense en zo was het voor zowel lopers als publiek genieten van de prima resultaten van de GAC lopers met onder meer een clubrecord en diverse persoonlijke records.

Drie lopers gingen voor de hele marathon en je kunt goed getraind en prima in vorm zijn maar het is toch altijd de vorm van de dag die bepaald hoe je de marathon doorkomt. Voor Ron Vermeulen verliep het allemaal van een leien dakje in Eindhoven. In zijn kenmerkende stijl en een strak tempo legde Ron de 42.2 km. af. Zeer tevreden kwam Ron met een big smile over de finish in een tijd van 3.08.42 uur (netto 3.08.38 uur) en dit betekende een clubrecord bij de masters 60. Voor Ron was er in deze categorie een vierde plek. Eerste Nederlanders achter drie Belgische lopers. Top!!
Dorus Jaspers had ondanks een gedegen voorbereiding een mindere dag en finishte in 3.30.59 uur.
Richard Snoeks passeerde de finish na 3.37.50 uur.
De snelste GAC-loper op de halve marathon was Stevan Leppink.  Stevan liet de klokken stilstaan na 1.25.14 uur.
Christ Korsten liep opnieuw een prachtige wedstrijd en liet een mooi persoonlijk record noteren. Hij verpulverde zijn oude tijd en kwam tot 1.26.42 uur. Ook Adriaan Dekkers was zeer content met zijn optreden. Na een lange blessureperiode liet Adriaan een tijd van 1.31.53 uur noteren.
Nog een persoonlijk record was er voor Martijn Stigter. Voor het eerst dook Martijn onder de 1.45 uur met zijn tijd van 1.43.59 uur. Daarna zagen we Jack Staadegaard de finish passeren in 1.44.08 uur. Jochem van Daal verraste vriend en vijand met 1.46.11 uur. Het was voor Jochem de eerste keer dat hij deelnam aan een halve marathon en tot voor een paar dagen terug wist hij niet eens dat hij mee zou gaan doen. Chapeau!
Ook Thom van Dinther en Laurens van den Berg wisten onder de 1.50 uur te finishen. Hun tijden waren respectievelijk 1.47.44 uur en 1.48.24 uur.
Onze C-pupillen Bieke Smits en Kyan Jansen hebben mee gedaan met de mini-marathon-1,5 km. Zij hebben beiden deze mini-marathon uit gelopen in de volgende tijden: Bieke 6.41 minuten en Kyan 9.42 minuten. Top gedaan!
Overige lopers van de Gemertse Atletiek Club die we zagen finishen: Mireille van Schijndel 1.51.31 uur, Martijn Geerts 1.53.53 uur, Vincent Dijsselbloem 1.54.45 uur, Theo Huvenaars 1.57.31 uur, Hans Hogenkamp 1.57.35 uur, Anton Bekkers 2.04.51 uur en Peter van de Burgt 2.08.53 uur.
Misschien waren er meer lopers van de GAC maar het is zo druk, je ziet niet iedereen.
Voor de volledige uitslag kun je terecht op de site van de Marathon van Eindhoven of uitslagen.nl
Volgende week is de marathon van  Amsterdam en daar zal Luc Schout zijn marathondebuut gaan maken. Wij hebben er alle vertrouwen in na zijn goede generale vorige week tijdens de halve marathon in Breda waar hij finishte in 1.07.39 uur.