GAC-lopers van start in Amsterdam en Molenhoek

Afgelopen zondag 16 oktober werd de 41ste marathon van Amsterdam gehouden. Onder de deelnemers ook Luc Schout voor zijn debuut op de marathon.  En in het Limburgse Molenhoek ging een drietal lopers van de Gemertse Atletiek Club van start voor het Molenhoeks Makkie dat voor de zevende keer werd gehouden.
De marathon, je kunt nog zo goed voorbereid zijn voor deze afstand maar het is toch de vorm van de dag die bepaald hoe het zal gaan. Voor Luc was het dus de eerste keer en dat hij in vorm was, dat wisten we na zijn halve marathon in Breda, twee weken geleden. Luc ging weg op een schema van rond 2.21uur en dit ging perfect tot rond de dertigste kilometer. Hij kreeg last van pijn in zijn zij waardoor het lopen nogal bemoeilijkt werd en even later ook nog een verkramping van de hamstrings. Toch zette Luc door en finishte op karakter in een toch nog prachtige tijd van 2.32.45. Een prima debuut voor Luc!
Het Molenhoeks Makkie in de kop van Noord-Limburg is een uitdagende wedstijd. De organisatie doet er alles aan om maximaal gebruik te maken van de schitterende, glooiende omgeving.
Het is dan ook een prachtige, uitdagende race met pittige klimmetjes en lastige afdalingen.
Inge van Veggel nam deel aan de vijf kilometer. Na een rustige start kwam Inge goed in haar tempo en wist de laatste kilometer nog flink te versnellen en veel andere dames te passeren. Inge eindigde op de zevende plek in een tijd van 24.08min.  Een prima tijd op zo’n lastig parcours.
De 10 kilometer was de afstand waar Henny Dekkers van start ging. Ook op deze afstand veel op en neer, los zand en lastige boomwortels. Maar onderweg genieten van de natuur en de muziekbandjes.
Henny was tevreden met haar zevende plek bij de masters en haar tijd van 52.00min.
Ook Jan Vos had gekozen voor de 10km in Molenhoek. Naar eigen zeggen was hij na de eerste klim al helemaal verzuurd. Maar ook Jan zette door en met zijn tijd van 53.34min eindigde hij mooi in het midden van het grote deelnemersveld bij de mannen masters.
Alweer een goed weekend voor de lopers van de GAC.  Nog twee weken en dan begint het veldloopseizoen. De lopers hebben er zin in.