Drie maal winst voor GAC Masters in Weert

Zondag 30 oktober was de aftrap van het veldloop seizoen in het Limburgse Weert. Traditiegetrouw wordt er door een flink aantal lopers van de Gemertse Atletiek Club deelgenomen aan het Limbra crosscircuit wat bestaat uit negen wedstrijden. De allereerste was in Weert en vooral de masters van GAC lieten van zich horen tijdens deze openingswedstijd.
De deelnemers aan de lange cross moesten 8925m afleggen. Pittige meters door het losse zand, af en toe een stukje vlak en hard om te herstellen en in iedere ronde een venijnig klimmetje en dat dan vier ronden.
Stefan van Oosterwijk liep een geweldige race in de klasse masters 40. In zijn soepele tred legde Stefan zijn ronden af en wist veel concurrenten achter zich te laten. Hoeveel bleek pas bij de prijsuitreiking omdat het moeilijk was om te volgen hoe de mannen in de race lagen. Groot was de verassing voor Stefan toen bleek dat hij de snelste was bij de masters 40. Stefan liet een tijd van 36.43min noteren en was hiermee 4 sec. sneller dan nummer twee en 7 sec. Sneller dan de nummer drie.
Adriaan Dekkers kwam voor de eerste keer uit bij de masters 60 en liet meteen zien dat er met hem rekening gehouden moet worden dit seizoen. Met zijn tijd van 37.59min trok Adriaan de overwinning naar zich toe en was hiermee bijna twee minuten sneller dan clubgenoot Ron Vermeulen die met 39.46min tweede werd bij de M60. Henk van Eck noteerde een tijd van 43.23min en werd tiende.
Bij de mannen 45 ook drie deelnemers van de Gemertse Atletiek Club. De snelste GAC-er was hier Christ Korsten die met zijn tijd van 37.34min elfde werd. Maarten Manders noteerde een tijd van 41.00min precies wat goed was voor een negentiende plek en Peter Verbruggen was zeer content met zijn eerste cross. Peter werd drieëntwintigste in 42.11min.
Wiljo Ermers legde beslag op de tweeëndertigste plaats bij de mannen senioren in 41.52min.
Ook Natalia Fokina liep de lange cross van 8925m en werd hier knap vierde dame in 45.52min.
Stijn Verbruggen en Ara vd Eijnden liepen de korte cross over een afstand van 4315m. Voor hen was er respectievelijk een drieëntwintigste en vijfentwintigste plek in tijden van 18.40m en 18.45min.
De dames senioren en masters legden ook 4315m af. Voor Fannie van Bree was er net geen podiumplek met haar vierde plek bij de V35 in 19.20min. Maar Marjan Wintjes zorgde bij de V45 voor de derde overwinning voor GAC. De tijd van Marjan was 19.46min. Henny Dekkers werd hier vijfde in 21.35min.
Jeske vd Ligt (MC) en Ryan Rooyakkers (JD) liepen beiden een afstand van 2215m. Jeske werd zestiende in 11.15min en voor Ryan was er een achtste plek met een tijd van 8.48min.

Een goed begin van het veldloopseizoen voor de Gemertse lopers. Volgende week staat de Maalbeekcross in Belfeld op het programma.