Clubkampioenschappen GAC 1 oktober 2016

Zondag waren weer de jaarlijkse clubkampioenschappen bij GAC met zonnig weer en hier een daar wat regen.
Bij de D junioren lieten Jesper Pluym en Ton van Dooren op hoogspringen een knappe prestatie zien met een verbetering van hun PR 1,25m. Rens Adriaanse was sneller dan Ryan op de sprint. Tessie van der stootte de kogel naar 6,18m. Stijn van Dommelen verbeterde zijn beste sprong bij ver naar 4,13m. Ryan Rooijackers stootte een knappe 7,13m bij kogel een nieuw PR. Tom Kandelaars wierp met zijn snelle arm een knappe 22,36m bij speer ook een nieuw PR. Voor Jelle van Oosterwijk waren er zelfs 3 PR’s 11,6 op de 80m 1:52.7 op de 600m en een mooie worp bij speer van 13,04m.
De uitslag bij de D junioren werd als volgt:
Jongens: 1. Ryan Rooijackers 2. Rens Adriaans 3. Stijn van Dommelen
Meisjes: 1. Tessie vd Ligt 2. Claudia Beekmans
Bij de A pupillen was het voor Valentijn van Berloo zijn eerste wedstrijd en dat deed hij heel goed met een snelle 60 meter. Op de derde plaats stond Ben van Boxmeer die een stabiele wedstrijd had laten zien. Gijs van de Ven vonden we, met onder andere een mooie sprong van 3.65 meter, terug op de tweede plaats en op de hoogste plaats stond Julian de Vries die een uitstekende worp bij het vortex werpen van 34.50 meter liet zien!
Er waren maar liefst tien dames aan de start verschenen, waaronder vier nieuwe atleten die het uitstekend hebben gedaan! Daphne v/d Ligt deed het heel goed met het discus slingeren en Maud van Moorsel liet zien dat ze snel was binnen zes minuten. Ook de andere twee nieuwe dames Fleur Korsten en Emily Beniers lieten zien dat atletiek hun goed ligt, zo sprong Fleur gelijk 1 meter hoog en Emily 2.90 meter ver. Sarah Coolen heeft zich dit jaar op veel onderdelen verbeterd en deed dat deze wedstrijd weer bij het verspringen! Ook Ilse Rooijackers verbeterde bijna op al haar onderdelen haar PR, goed gedaan dames! De spannende strijd om de podium plaatsen ging tussen Floor Vulders-Jochems, Alies van Oosterwijk, Amy Verkampen en Xanne van der Valk. Uiteindelijk mag Xanne zich na een stabiele en goede wedstrijd clubkampioen noemen, gevolgd door de jongere Amy die met een mooie tijd op de 60 meter van zich liet spreken! Alies kreeg uiteindelijk de bronzen medaille om gehangen en Floor vonden we terug op een vierde plaats.
De Mini/C/B-pupillen lieten zien dat deze clubkampioenschappen de stoot-techniek goed beheerst werd!  Op dit onderdeel werden  maar liefst 12 persoonlijke records behaald:
Daan 6.50 m., Qas 6.20 m., Merel  5.90 m., Faye 5.60 m., Bieke en Senne  5.10 m., Hugo  4.90 m., Rick 4.20 m., Kyan 3.90 m., Pip 3.80 m., Maud  3.50 m. en Giel 2.90 m.
Eva liet deze dag zien dat ze makkelijk 1.00 m hoog kon springen! Hoewel ze deze dag geen persoonlijk record had, behaalde ze bij de meisjes B-pupillen een eerste plaats!
De uitslag werd als volgt:
Mini-pupillen meisjes:  1. Pip  2. Maud
Mini-pupillen jongens:  1. Hugo 2. Giel
C-pupillen meisjes: 1. Bieke
C-pupillen jongens: 1. Qas 2. Rick 3. Kyan
B-pupillen meisjes: 1. Eva 2. Faye 3. Senne
B-pupillen jongens: 1. Daan
Daarnaast ontvingen Giel en Hugo beiden nog een beker voor de meeste persoonlijke records van het atletiek seizoen 2016. Beide behaalden ze maar liefst 27 persoonlijke records! Een hele gezellige dag,  vele verbeteringen op onderdelen en hele trotse trainers en trainsters!!!