Sportief Wandelen bij GAC Gemert

Is hardlopen te belastend en vind je wandelen leuk maar je zoekt toch iets meer uitdaging, dan is Sportief Wandelen iets voor jou!

Sportief wandelen is de omschrijving voor stevig doorwandelen. In groepsverband wordt het uithoudingsvermogen verbeterd. Het trainen met elkaar is gezellig en is een extra stimulans om je op weg te helpen naar een betere conditie. Het is voor iedereen die aan zijn eigen fitheid wil werken. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met verschillende inspanningsniveaus. Sportief Wandelen is voor iedereen, voor jong en oud. Het heeft een gunstige belasting op de gewrichten en door de verhoogde inspanning wordt de conditie verbeterd. Sportief Wandelen is ook geschikt voor mensen die lange tijd niet hebben gesport en voor mensen met overgewicht en gezondheidsklachten. Omdat wandelen een makkelijke, natuurlijke beweging is, is het Sportief Wandelen zeer laagdrempelig.

De trainingen zijn afwisselend. Er wordt gebruik gemaakt van duur- en intervaltrainingen, eventueel in spelvorm én er wordt gebruik gemaakt van de omgeving. Sportief wandelen kan namelijk overal plaatsvinden. Hierdoor wordt het lichaam wisselend belast.
Elke training wordt begonnen met een korte warming-up waar onder andere aandacht wordt geschonken aan losmaak-, kracht- en stabiliteitsoefeningen. De training wordt afgesloten met een korte cooling down. Kortom een volledige training.

De eerste training is op donderdag 22 september van 9.15 uur tot 10.30 uur.
De eerste 4 weken kun je kosteloos mee komen doen om te kijken of het iets voor je is.
Is je interesse gewekt, of heb je nog vragen mail dan naar: sportiefwandelen@gacgemert.nl