Brabantse Kampioenschappen pupillen

Zaterdag 10 september stond op onze eigen atletiekbaan het Brabants Kampioenschap voor de pupillen op het programma. In de categorie meisjes  mini/C-pupillen, met in totaal 12 meisjes, gingen Pip Mezenberg, Imke van der Kruijs en Maud Kroef aan de wedstrijd beginnen. Zij wisten, onder begeleiding van trainster Anne-mieke, ieder 3 persoonlijke records te behalen. Enkele opmerkelijke verbeteringen: Imke  behaalde in mei van dit jaar bij hoogspringen 0.60 m. en nu sprong ze maar liefst 0.85 m. hoog. Maud verbeterde haar sprint met wel 0.79 seconden. Ze liep de 40 m. in 8.45 sec. We hebben nu nog een Speedy in onze groep gekregen! Pip liet zien hoe sterk ze was en stootte maar liefst 0.80 m. verder dan haar vorige persoonlijke record. Ze stootte 3.60 m.
In de categorie jongens mini/C-pupillen zette Qas van de Valk, Hugo Bisschops en Giel van Oosterwijk hun beste beentje voor. Zij wisten, onder begeleiding van Nancy, mooie resultaten te behalen. Zo was dit seizoen Giel zijn eerste persoonlijke record van vortex werpen 6.50 m. en nu behaalde hij maar liefst 10.00 m. Qas startte het seizoen met 4.80 m. met het stoten en nu stootte hij 5.30 m. Hugo haalde ook zijn spierballen tevoorschijn en stootte bijna 1.50 m. verder dan zijn eerste persoonlijke record. Resultaat: 4.50 m.
Voor de categorie meisjes B-pupillen kwamen Eva Rooijackers, Faye van Oorschot en Senne de Vries hun kwaliteiten laten zien. Onder begeleiding van Jose wist Eva ruim 1.00 m. verder te stoten dan haar eerste persoonlijke record. Ze stootte 6.10 m. ver. Faye wist deze dag haar derde persoonlijke record bij meters maken te halen. Ze liep binnen 4 minuten maar liefst 950 m. Senne liet zien dat haar armspieren goed ontwikkeld waren en stootte 4.80 m. ver.
Bij de jongens B-pupillen deden Daan Kluijtmans en Milan Scheepers mee. Teambegeleider Sandra zag hoe Daan zich goed concentreerde met het stoten en dat resulteerde in een afstand van 5.80 meter. Een mooi persoonlijk record. Milan boekte, zonder dat hij het zelf in de gaten had, deze dag de meeste verbeteringen. Hij behaalde maar liefst 5 persoonlijke records. Een daarvan was bij het hoogspringen. Hij sprong 1.00 m. hoog.
Xanne van de Valk, Amy Verkampen, Floor Vulders-Jochems en Alies van Oosterwijk lieten hun talenten in de categorie meisjes A-pupillen zien. Tijdens de werponderdelen was duidelijk te zien dat de dames gegroeid waren betreft hun techniek. Dit werd voor Floor zichtbaar met een werpafstand van 22.50 m. bij het vortex werpen. Xanne slingerde de discus 19.50 m. ver weg. Alies ging als een speer over de baan bij de sprint en kwam met een supertijd van 10.64 seconde over de finish. Na een actieve aanloop en een krachtige sprong liet Amy bij het verspringen zien dat ze een afstand van 3.15 m. kan springen.
In de categorie jongens A-pupillen waren Julian de Vries, Gijs van de Ven en Ben van Boxmeer aanwezig om hun talenten te laten zien. Julian sprong een afstand van maar liefst 3.95 m. bij het verspringen. Bij het vortexwerpen wierp Ben 29.50 m. De jongens waren extra snel bij de looponderdelen. Met een hoge snelheid ging Gijs over de horden, want de 60m. horden waren na 10.59 sec. al weer voorbij.
De totale uitslag:
Mini/C-pupillen meisjes (24 atleten): Imke 16e, Pip 20e, Maud 23e
Mini/C-pupillen jongens (25 atleten): Qas 15e, Hugo 23e, Giel 24e
B-pupillen meisjes (24 atleten):  Eva 5e, Faye 10e, Senne 14e
B-pupillen jongens (25 atleten:  Daan 18e, Milan 22e
A-pupillen meisjes (46 atleten):  Xanne 23e, Amy 24e , Floor 26e, Alies 35e
A-pupillen jongens (49 atleten): Julian 15e, Gijs 22e, Ben 40e