Laatste Athletics Champs wedstrijd van het zomerseizoen voor GAC-atleten

Zaterdag 2 juli vertrokken we met drie teams naar Den Bosch voor de vierde en tevens laatste Athletics Champs wedstrijd van het zomerseizoen.

We hadden 2 teams met een mix van Mini, C-en B-pupillen. Net als bij de tweede wedstrijd werd bij deze wedstrijd, naast de teamestafette, ook weer horden pendelestafette gedaan. Hier eindigde team 18 met daarin Ira, Maud, Imke, Faye, Liv en Bieke met 1.17,8 minuten en team 20 met daarin Pip, Giel, Kyan, Eva, Iza, Qas, Daan, Senne en Milan met 1.17,9 minuten de estafette. Beide teams verbeterde de vorige tijd van de estafette. Verder stonden de onderdelen vortex werpen, hoogspringen, stoten en verspringen op het programma. Zes atleten wisten bij vortex werpen zich te verbeteren door een mooi persoonlijk record te behalen. Zo ging de vortex van Maud wel 6.50 meter. Imke behaalde 13 meter, Bieke 14.50 meter, Faye 17 meter, Eva 15 meter en Pip 8 meter.
Qas behaalde geen persoonlijk record maar zijn vortex kwam maar liefst 21 meter ver. Bij het verspringen had Ira even wat startproblemen maar ze zette door en sprong ook meteen haar eerste sprong een persoonlijk record. Ze sprong 2.55 meter. Liv was met dit onderdeel erg gedreven en sprong dichtbij haar persoonlijk record. Ze sprong 2.10 meter ver. Daarnaast waren er nog zeven persoonlijke records! Eva sprong 2.90 meter ver, Giel 2.05 meter, Iza 2.30 meter, Milan en Pip 2.40 meter, Senne 3.00 meter en Kyan 2.20 meter. Bij het hoogspringen werden ook mooie hoogtes behaald. Het viel niet mee om hoog te springen door eerst met één voet op de mat te landen maar dat weerhield Imke niet om 0.80 meter hoog te springen, Ira sprong 0.85 meter hoog en Faye sprong 0.95 meter hoog. Daan en Eva sprongen maar liefst een hoogte van 1.05 meter, beide een pr. Iza sprong eveneens een pr, 0.90meter.
Daarnaast wist Bieke, ondanks de regen, een verbetering te laten zien bij het stoten. Ze stootte 4.30 meter. Liv stootte ook gewoon door in de regen en stootte 2.50 meter ver. Giel, Iza, Kyan en Milan verbeterde zich allemaal op dit onderdeel. Giel stootte 2.05 meter, Iza maar liefst 3.60 meter, Kyan 3.30 meter en Milan kwam uit op een hele mooie afstand van 5.00 meter.

Team 07 met 11 A-pupillen leverde ook mooie resultaten op. Allereerst met de teamestafette die in een tijd van 2:54,2 werd gelopen. Verder stonden de onderdelen 60 meter sprint, verspringen, 60 meter horden, slingeren en vortex op het programma. Bij de 60 meter sprint wist bijna het gehele team een pr te behalen. Fleur behaalde een tijd van 10,1 seconden, Xanne 9,9 seconden, Julian 9,4 seconden en Gijs 8,7 seconden. Bij het verspringen waren er ook verschillende verbeteringen. Kim behaalde een afstand van 2,5 meter, Alies 3,1 meter en Amy 3,2 meter. Bij het vierde onderdeel, slingeren, hadden ook meerdere atleten een persoonlijk record. Zo kwam Sarah tot een nette afstand van 10,5 meter, Fiene kwam bij de allerlaatste worp tot een grote verbetering van 13,5 meter en Ben tot wel 18,5 meter. Bij het laatste onderdeel vortex wist Floor ook nog een mooie afstand te behalen van 18 meter. Het was dus een geslaagde dag met vele mooie resultaten voor de atleten!