Teamspirit GAC bij de Vaals-Venlo-Estafetteloop 2016

Op de laatste zondag in juni staat voor het team van de lopers van de Gemertse Atletiek Club de estafetteloop van Vaals naar Venlo op het programma.
Voor de zesde maal nam GAC deel aan deze gezellige wedstrijd, op zondag 26 juni, georganiseerd door Scopias uit Venlo. De editie van 2016 was nummer 32 en dit is te merken aan de perfecte manier waarop de estafette verloopt.
Er moeten ongeveer 110 kilometers afgelegd worden verdeeld over acht etappes met afstanden van een kleine 10 kilometer tot een dikke 16 kilometer. Twee van de etappes zijn damesetappes.
De teamspirit is bij deze wedstrijd altijd goed voelbaar. Samen werken naar het einddoel en de inzet van iedereen is geweldig. De lopers zetten zich voor 110 procent in en worden gemotiveerd door de fietsers die de route aangeven waardoor ze ook allemaal een extra tandje bijzetten.
Het team van de Gemertse Atletiek Club bestond dit jaar uit Wiljo Ermers, Christ Korsten, Maarten Manders, Natalia Fokina, Stefan van Oosterwijk, Martijn Blankers,  Georgy Sinelshchikov en Eefje Melssen .
Deze lopers behaalden als team een mooie vijfde plek en leverden stuk voor stuk prachtige tijden af.
Vooral de dames presteerden geweldig. Zowel Natalia als Eefje wisten hun etappe te winnen en keerden met een mooie ereprijs terug naar Gemert. Ook voor Martijn Blankers was er een derde plek in zijn etappe. Al met al was het weer een geslaagde dag die zeker voor herhaling vatbaar is.
De eindtijd van het team was 7.42.52uur. Top gedaan!