Marjan Wintjes goed voor goud op Nederlands Kampioenschap Masters

Op de atletiek accommodatie van Altis in Amersfoort werden zaterdag 11 en zondag 12 juni 2016
de Nederlandse kampioenschappen baan voor Master atleten gehouden.
Ieder jaar weer laat de Gemertse Atletiek Club van zich horen door een of meerdere ereplaatsen te behalen tijdens deze kampioenschappen. En hoewel er in deze editie slechts één afgevaardigde namens de GAC naar Amersfoort afreisde was er ook nu weer eremetaal.
Marjan Wintjes komt uit in de klasse masters vrouwen 50 en bewijst de laatste jaren dat ze zeer goed meekan met de top van de baanatletes in deze categorie. Zo  ook weer dit weekend.
Op zaterdag stond de 1500m op het programma voor Marjan.  De grootste concurrente van Marjan op dit nummer is Nicole Loeven (Eindhoven Atletiek). Ieder jaar weer is het een tweestrijd tussen deze twee dames. Marjan vecht altijd voor elke meter en weet zeer diep te gaan maar moest in Amersfoort op de 1500m toch genoegen nemen met een tweede plek achter Nicole en dus een zilveren medaille.
De tijd van Marjan van 5.28.42m mocht er zeker zijn. En natuurlijk de bekroning met een podium plek.
Zondag is het 800m dag op het Nederlands Kampioenschap. Dit is het favoriete nummer van Marjan en op dit nummer zal ze er ook alles aan doen om evenals voorgaande jaren het kampioenschap binnen te halen. Maar het moet natuurlijk ook nog gedaan worden dan.
Hoewel er een flinke tegenwind stond op de baan in Amersfoort kon de GAC-atlete een strak tempo handhaven en in de tweede ronde goed doorgaan. Hierdoor zagen de concurrentes van Marjan alleen haar rug en was er een prachtige en zeer verdiende eerste plek voor de atlete uit Landhorst.
Nederlands Kampioene masters 50 op de 800m in een tijd van 2.43.12min. was de beloning voor al de trainingen en het doorzettingsvermogen van Marjan. Proficiat!!!