Derde Athletics Champs wedstrijd pupillen in Oss


Zaterdag 18 juni reisden de A-pupillen van GAC naar Oss voor hun Atlethics Champs wedstrijd. Met een gezellig team bestaande uit 10 atleten verscheen GAC aan de start. Na een prima estafette moesten de jongens en meisjes naar de parkeerplaats voor het vortexwerpen: het veld was te nat helaas. Dit was voor iedereen een beetje nieuw maar dat pakte voor o.a. Ben heel goed uit: hij wierp een pr van 31m! Bij het hordelopen stal Gijs de show door de snelste tijd van alle deelnemers neer te zetten: 9.9sec. Ook Sarah snoepte knap een halve seconde van haar pr bij horden. Bij het kogelstoten verbraken Koen en Kim keurig hun persoonlijke records. Voor Xanne was het de dag van het springen: ze won van al haar mede-GAC’ers met polsstokverspringen en verbeterde bij hoog haar pr naar 1.05m. Ook polsstokver-succes voor Amy: zij behaalde een forse verbetering van haar persoonlijk record op dit onderdeel. Op het zware onderdeel meters maken waren het Floor, Alies en Fiene die hun persoonlijke records verpulverden door tot respectievelijk 1425 (Floor en Alies) en 1200m (Fiene) te komen in 6 minuten.
Andere mooie prestaties waren de sprongen van Ben en Gijs over 1.25m bij hoog, voor beide een record. Gijs wist bij het meters maken tot 1575m te komen. Voor Fiene was het pas de tweede atletiekwedstrijd. Deze wedstrijd had onderdelen op ‘t programma die ze nog nooit gedaan had maar desondanks haalde ze mooie resultaten. Maar het belangrijkste was natuurlijk dat het een gezellige dag was en dat het vrijwel de hele wedstrijd droog bleef hielp ook een handje.

Ook de Mini/C/B-pupillen, in totaal 11 atleten, waren in Oss aanwezig en zetten hun beste beentje voor. Hugo, Iza,Ira, Kyan, Daan, Imke, Faye, Giel, Bieke, Qas en Merel startten met de team-estafette. Er was hard getraind en dat resulteerde in de snelste tijd van de Athletics Champs wedstrijden van dit seizoen: 3.04,1min! Na de team-estafette volgde de 40m sprint waarbij Daan een mooi pr liep van 7,2sec. Na de sprint volgde vortex werpen. Ondanks een andere plek om te werpen (en dat het wat chaotisch was) lieten sommige kinderen zien dat ze zelfs al met een aanloopje konden werpen. Qas had even een warming-up nodig, testte hoe hoog het dak van het naast gelegen gebouw was en daarna vloog de vortex naar 22m! Ook Merel liet de vortex ver vliegen. Zij behaalde 17,50m! Iza, Kyan, Giel en Hugo lieten ook zien dat ze met trainster Femke goed geoefend hadden. Iza, Kyan en Giel behaalden hier een persoonlijk record. Iza behaalde 11m, Kyan 8.50m en Giel 9m. Hugo behaalde ook 9m en zat daarmee dicht bij zijn pr.
Vervolgens was er ook verbetering te zien bij het hurkhoogspringen. Imke was erg geconcentreerd, liep goed door en behaalde hier een hoogte van 0.65m. Na hurkhoog volgde het onderdeel slingeren. Hier wist Bieke wel 3 meter verder te slingeren dan haar record. Ze slingerde 8m ver. Na dit onderdeel volgde 40m horden. Ira liet hier zien dat ze een doorzetter is. Ze heeft al een aantal keren de 40m horden gelopen. Tja….en trainster Sandra moest daardoor ook een keer 40m horden lopen. Helaas geen pr voor haar.
Als afsluiting van de wedstrijd liet Faye zien dat het mogelijk is om binnen 4 minuten 925m te lopen. Een mooi persoonlijk record!