Zonnige tweede Athletics Champs voor de pupillen van GAC

Zaterdag 28 mei zijn we met de pupillen van GAC al vroeg vertrokken naar het zonnige en warme Den Bosch om deel te nemen aan de tweede Athletic Champs wedstrijd.
Als eerste begonnen de mini B-C pupillen, na een goede warming-up, aan de teamestafette waar zij zesde werden van de 12 teams.
Daarna volgden het vortex werpen, hierbij werden mooie afstanden geworpen met als uitblinker Qas vd Valk met een afstand van 22meter. Ook Milan Scheepers gooide een keurige afstand van 13meter.  Vervolgens stond de horde-pendelestafette op het programma, waar iedereen super heeft gelopen.
Ook bij het medicinbal stoten werden goede afstanden genoteerd, zo had Daan Kluijtmans een afstand van 5.50meter gestoten. Liv Schepers kwam op dit onderdeel uit tot een afstand van 2,90meter.
Het volgende onderdeel was het hoogspringen, hier hebben alle kinderen een persoonlijk record gesprongen, uitstekend! Senne de Vries behaalde een mooie hoogte van 1meter en Kyan Jansen sprong een keurige hoogte van 0,90meter. Na het hoogspringen was het tijd voor een korte pauze, om vervolgens door te gaan met verspringen, ook op dit onderdeel werden vele persoonlijke records behaald, zo ook door Pip Mezenberg met een mooie afstand van 2,15meter en ook Hugo Bisschops kwam met verspringen tot een uitstekende afstand van 2.60meter. Na het verspringen was het tijd voor het laatste onderdeel, in vier minuten zoveel mogelijk meters maken, ook hier deden de kinderen het erg goed met als uitblinkers Maud Kroef en Bieke Smits, beide met een afstand van 925meter.
Ook de A pupillen waren aanwezig in Den Bosch en hebben prachtige prestaties gehaald. Julian de Vries sprong bij het verspringen maarliefste 4.05 meter een hele verre sprong! Fiene van Kilsdonk wierp de vortex tot een uitstekende 17 meter een dik persoonlijk record! Sarah Coolen liep met meters maken maarliefst 1200 m. Xanne van de Valk liep een snelle 60m horde in 10,3 seconden, terwijl Koen Kandelaars snel was over de 60 meter, hier deed hij namelijk 10.9 seconden over. Ralf Kluijtmans behaalde bij het slingeren 19,50m. Het zijn allemaal top prestaties.
De trainsters konden trots zijn op deze geweldige prestaties in de warme zon! Op naar de volgende Athletics Champs wedstrijd op 18 juni aanstaande in Oss!