Tweede seniorencompetitiewedstrijd GAC in Helmond


Op zondag 29 mei stond de tweede seniorencompetitiewedstrijd op het programma. Dit keer waren de GAC-ers te gast bij HAC in Helmond. Qua weer werd er niet veel goeds voorspeld, maar gelukkig voor de atleten bleef het vrijwel de gehele dag droog. En dat was zeker terug te zien in de prestaties.
De heren reisden ditmaal met ‘slechts’ vier personen af naar Helmond. Toch lukte het de aanwezige heren om keurige prestaties neer te zetten. Jochem van Daal en Jorrit Sandbrink openden de dag gelijk met de nodige snelheid. De 100 m. sprint liepen zij respectievelijk in een nette 12,73 en 12,10 sec. Jorrit snelde later die dag ook nog naar 24,22 sec. op de 200m en Jochem toonde zijn krachten bij de werponderdelen kogel, waar hij 9,86 m. stootte, en speerwerpen waar hij tot een afstand van ruim 39 m. kwam. Bas v.d. Burgt nam het onderdeel polsstokhoog voor zijn rekening en deed dat niet onverdienstelijk. Hij kwam uiteindelijk tot een hoogte van 2,60 m. Verder wist Bas met kogel een mooie afstand van 11,06m te behalen. Ara v.d. Eijnde sloot de dag voor de heren af met het lopen van een prima tijd van 5.10 min. over 1.500 meter.

Met maar liefst 12 aanwezige vrouwen lukte het de dames van GAC om bijna alle onderdelen met twee personen te bezetten. Op de 100 m. sprint was het Marieke v.d. Boogaard die in een nek aan nek race nipt 2e werd in haar serie in een tijd van 13,97 sec. Eva van Berlo, uitkomend in dezelfde serie, liep daar slechts een fractie van een seconde achter. Femke Manders en Marian Wintjes namen de 800m voor hun rekening en liepen naar een nette 2,39 min. en 2,42 min. Voor Femke een nieuw PR op dit onderdeel. Femke sprong daarna ook nog tot een 1,30 m. bij het hoogspringen. Tessa van Berlo waagde zich aan het onderdeel hinkstapspringen en zette een mooi PR van 8,50 m. neer. Zij liep daarna ook nog een keurige 31,51 sec. op de 200 m. sprint. Ook Sanne Godding sprintte op die 200 m. naar een goede tijd van 31,88 sec. De 400 m. werd gelopen door Muna Isgoowe die 1.10 op de klok zette en Rowena v.d. Vossenberg die daar in dezelfde serie een seconde achter liep. Lieke Wolfs liet zien de fijne kneepjes van het vak te beheersen bij het speerwerpen en wist een uitstekende prestatie van 23,62 m. te behalen. Julia van Heugten behaalde op datzelfde onderdeel een afstand van 20,71 m. en wist daarnaast de kogel ook nog eens tot 6,60 m. te stoten. Ook Linda Godding stootte naar een mooie 6,44 m. bij kogel. Eefje Melssen verscheen aan de start van de 3.000 meter en liep die afstand in een tijd van 12,31. min. zeker niet onverdienstelijk.

Het laatste onderdeel van de dag was de estafette waarop Lieke, Rowena, Eva en Femke uitkwamen. De dames toonden aan veerkrachtig te zijn. Ondanks dat de ploeg op het laatste moment nog werd gewijzigd wisten de dames foutloos te wisselen en zo een prima 57,97 sec. op de klokken te zetten. Al met al was het een geslaagde, maar bovenal ook gezellige, tweede competitiewedstrijd in Helmond. Op 26 juni a.s. staat de 3e en tevens laatste competitiewedstrijd in Sittard op het programma.