Dreefloop Deurne met overwinning voor master Ron Vermeulen

De Dreefloop in Deurne wordt ieder jaar gelopen op Hemelvaartsdag. Deze keer omdat het ook nog eens Bevrijdingsdag, 5 mei, was een dubbele feestdag.  En met een stijgend aantal deelnemers ten opzichte van de vorige editie kan de LGD terugkijken op een mooie wedstrijd.
Onder de deelnemers ook een zevental leden van de Gemertse Atletiek Club.
Femke Manders ging van start voor een 5km.  Femke had al wel eerder een wedstrijd over deze afstand gelopen maar nog nooit was ze zo snel als in Deurne.  Een verbetering van haar persoonlijk record met bijna een volle minuut. Als nummer zes zagen we de jonge GAC-loopster over de finishlijn gaan in een mooie tijd van 22.46min.
De lopers die ingeschreven hadden voor een 10km moesten na de start op de baan tweemaal een ronde van ongeveer 5 km afleggen door het buitengebied van Deurne.  Er stond een strakke wind die regelmatig flink tegen blies maar de drie GAC mannen waren tevreden over hun resultaten.
Maarten Manders finishte in deze trimloop als nummer negen in een tijd van 42.00 min. Op de voet gevolgd door clubgenoot Adriaan Dekkers die na lange tijd weer eens van start ging in een wedstrijd. Voor Adriaan was er een tijd van 42.08 min. en een elfde plek , waarmee het begin weer gemaakt is.
Loet van Aerle passeerde als nummer zestien de meet. Loet had voor zijn 10km 44.21 min nodig.
De wedstrijd in Deurne ging over een afstand van 15km. Ook hier werd de Gemertse Atletiek Club vertegenwoordigd door drie lopers. Het was Dorus Jaspers die als eerste van die drie Gemertse mannen over de finish ging. Dorus liep een tijd van 1.00.31uur en werd hiermee zesde in het klassement bij de masters 40.
Wiljo Ermers kampte met een flinke spierpijn, overgehouden van een flinke training en nog wat naweeën van de Koning van Spanje eind april. Voor Wiljo werd het geen makkelijke wedstrijd. Toch wist hij nog een tijd van 1.03.45uur op de klokken te zetten en die was goed voor een vijfde plek bij de mannen senioren.
Last but not least Ron Vermeulen. Ron liep na de marathon van Rotterdam weer zijn eerste wedstrijd. De eerste ronde ging Ron rustig van start om in de tweede en derde ronde zijn tempo steeds was te verhogen. Dit resulteerde in een overwinning bij de masters 60 in een mooie tijd van 1.04.10uur. Ron was hiermee zeer content zeker omdat die marathon van Rotterdam nog geen maand geleden is geweest.
Op tweede Pinksterdag staat de Gemert City run voor deze lopers op het programma.