Mooie prestaties GAC-jeugd bij de Molenbroekloop Gemert

Op zondag 10 april 2016 was het tijd voor de jaarlijkse Molenbroektrimloop, bij de Gemerste Atletiek Club. Met ideaal loopweer leverde onze jeugdige atleten weer uitstekende prestaties af!
Alle B-C en mini-pupillen liepen een afstand van 1200 meter. Bij de meisjes deden Eva Rooijackers, Faye van Oorschot, Ira van den Heuvel, Iza van Dinteren, Danique Adriaans, Pip Mezenberg, Imke van der Kruijs en Marijne Boudewijns dapper mee. Twee van deze dames kwamen op het podium: Eva Rooijackers met een tijd van 5.39 minuten en Faye van Oorschot met een tijd van 5.46 minuten. Bij de jongens liepen Giel van Oosterwijk en Hugo Bisschops. Giel had een tijd van 6.35 minuten en Hugo deed er 6.56 minuten over.
Bij de A-pupillen was er verdeeldheid in de afstand. Amy Verkampen en Kim van Dinteren gingen voor de jeugdloop over 1200 meter die ze beide uitstekend liepen; Amy finishte op een mooie eerste plaats en Kim liep net het podium mis met een vierde plaats. Twee andere dames gingen voor de trimloop over 3,8 kilometer: Floor Vulders en Alies van Oosterwijk werden bij de jeugd uitstekend eerste en tweede en zaten hun trainster op de hielen!
De vier jongens waren aan elkaar gewaagd over de 1200 meter en dit konden we terug vinden uitslag: ze eindigden op de eerste vier plaatsen. Van kop af aan was het Gijs van de Ven die de 1200 meter als een speer had afgelegd. Daarna werd Daan van der Linden keurig tweede, gevolgd door Koen Kandelaars op de derde plaats en net buiten het podium finishte Ben van Boxmeer op een mooie vierde plaats!
De C- en D-junioren van GAC liepen met de trimloop mee. De meeste junioren liepen één ronde van 3,8 kilometer. Ryan Rooijackers liep deze in een snelle tijd van 15.23 minuten. Hij werd met deze tijd eerste bij de jongens. Ook Jelle van Oosterwijk was goed op dreef en finishte in een tijd van 19.06 minuten. Jelle behaalde daarmee een derde plaats. Een kleine minuut later kwam Tom Kandelaars over de finish. Tom liep de 3,8 kilometer in precies 20 minuten en was daar, terecht, heel tevreden mee. Jesper kwam in 21.18 minuten over de finish en ook hij was blij met zijn prestatie. Bart Manders en Jeske van de Ligt liepen de wedstrijd samen en konden elkaar zo ondersteunen. Bart liep de 3,8 km in 21.39 minuten. Jeske was 1 seconde sneller dan Bart en werd derde bij de meisjes.
Stijn van Dommelen liep als enige D-junior 7,6 km en kwam in een hele mooie tijd van 39.26 minuten over de finish.