Molenbroekloop GAC met overwinningen Wesley Sleegers en Inge Nijhoving

Zondag 10 april 2016. De dag van de marathon van Rotterdam maar ook de dag van de jaarlijkse Molenbroekloop georganiseerd door de Gemertse Atletiek Club in Gemert.
Met een paar kleine wijzigingen ten opzichte van het voorgaande jaar was de afstand van de Molenbroektrimloop dit jaar exact 15 km.
Ruim 150 lopers en loopsters stonden aan de start voor de diverse afstanden. De zon liet zich van haar goede kant zien evenals de wind dus niets stond een mooie wedstrijd in de weg deze zondagochtend.

Evenals voorgaande jaren ging Wesley Sleegers (HAC) als een van de favorieten van start bij de 15 km. Samen met clubgenoot Edwin Kok nam hij dan ook meteen de leiding in de wedstrijd. Bij het ingaan van de vierde ronde had Wesley een kleine voorsprong en in de loop van deze ronde liep de loper van HAC alleen maar verder weg bij zijn clubgenoot. Wesley trok de overwinning naar zich toe in een tijd van 56.42 min met op de tweede plek Edwin Kok die 30 seconden later over de finish ging in een tijd van 57.12min. Stefan van Oosterwijk hield de eer van de Gemertse Atletiek Club hoog door als nummer drie de meet te passeren. Ook Stefan finishte nog binnen het uur met zijn tijd van 59.23 min. evenals Dorus Jaspers die nummer vier werd in 59.48 min.
Bij de vrouwen was het Inge Nijhoving van de Gemertse Atletiek Club die de andere vrouwen te snel af was. In een strak tempo en een goed ingedeelde race legde Inge haar 15 km af om te finishen in een mooie tijd van 1.02.45 uur. Voor clubgenote Fannie van Bree was er een tweede plek. Fannie zette een tijd van 1.05.46 uur op de klok en was hiermee uitermate content. De derde plek in het vrouwenveld was voor Anne Smeets van RCL. Ook Anne was zeer tevreden met haar tijd van 1.10.27 uur.
De volledige uitslagen zijn ook te vinden op www.uitslagen.nl.