Eerste trainingsweekend voor de jeugd van GAC

Zaterdag 2 april was de eerste dag van het trainingsweekend voor alle mini-pupillen tot en met de junioren. Rond 9.45 verzamelden 31 kinderen, 20 pupillen en 11 junioren, zich bij de baan. Na een welkom van de organisatie kon er om 10.00 uur gestart worden met een warming-up. Voor de pupillen was dat een loopscholing en de junioren kregen een warming-up voor polsstok springen. Na de warming-up kregen de pupillen allerlei looponderdelen van verschillende trainers. Horden, sprinten en duurtraining kwamen aan bod. Rond 11.30 hadden ze dan ook al heel wat meters gemaakt en gingen de broodjes met knakworst er ook goed in! De junioren waren de hele ochtend bezig met polsstok springen. Met een mooie demonstratie van Bas en een goede inzet van alle junioren maakten elke junior op het einde van de training een mooie sprong op de polsstok mat! Ook zij genoten daarna van een heerlijk welverdiend broodje knakworst.
De middag gingen de junioren de looponderdelen trainen en de pupillen kregen een polsstok ver training. Een hele ervaring, want voor sommige was het de eerste keer dat ze het onderdeel polsstok ver deden. De junioren werden getest op hun uithoudingsvermogen bij de looponderdelen. Ze lieten zich echter niet kennen. Gemotiveerd en door af en toe goede vragen te stellen deden ze de onderdelen tot aan de speurtocht.
Om 14.00 uur waren beiden groepen dan ook klaar met de onderdelen en startte de speurtocht. De pupillen en junioren werden verdeeld over 5 groepen. We hadden enthousiaste ouders die een groepje wilden begeleiden en de opdrachten/vragen van de tocht na keken.  En terwijl de kinderen onderweg levende piramiden bouwden, liedjes bedachten, raadsels beantwoordden, evalueerde de trainers de gegeven trainingen met elkaar. Rond 15.15 kwam de eerste groep van de speurtocht terug en daarna volgden de andere groepen. Het groepje met ouder Maike, moeder van Roos, en met de kinderen: Roos, Tijn, Bart, Eva, Giel en Bas, behaalden 20 punten en werden eerste!  De eerste dag waren de pupillen en junioren erg sportief bezig geweest en hadden ze veel geleerd. Ook de trainers zelf hadden een leerproces gehad en iedereen kon dan ook tevreden weer naar huis.
Zondag 3 april kwamen er 14 atleten in totaal, A-pupillen en junioren.
De dag werd meteen gestart met werpen. De hele ochtend volgde er een creatieve opbouw naar het uiteindelijke speerwerpen. Tijdens de pauze kwamen de broodjes knakworst weer en deze verdwenen binnen een paar seconden! Een goede bodem was gelegd. Dit was ook hard nodig, want het middagprogramma eiste veel kracht, conditie en doorzettingsvermogen. De middag werd gevuld met twee circuitjes; opdrukken, met gewichten lopen, knipmessen, burpees enz. Zelfs twee trainsters hebben de circuitjes mee gedaan. Dat waren degene met het roodste hoofd en de meeste spierpijn daarna! Tussen de twee circuitjes in was er een rustmoment. Hier konden de atleten hun rode hoofden laten koelen, wat drinken en kijken naar de twee krachtpatsers Jochem en Bas met het gewichtheffen. Beiden tilden zo’n 70 a 80 kg op! Na de twee circuitjes volgden er nog een spel. Er werd in overleg met de atleten gekozen voor verstoppertje. Ook de junioren en de trainers gingen even terug in hun kindertijd en speelden dit spelletje mee! Wederom een geslaagde dag! Wij zeggen: Trainingsweekend…wordt vervolgd in 2017!
Namens de organisatie bedank ik Lieke en Rowena voor het maken van de speurtocht, alle ouders (Jurgen, Bianca, Marijn, Geert, Mary, Marloes en Maike) voor het helpen bij de speurtocht, alle trainers die aanwezig waren op de dag (en) voor hun inzet/trainingen/eerlijke mening( tips en tops), Jochem en Bas voor hun hulp (mooie voorbeelden voor onze jonge atleten!), Jelle voor het helpen met bijv. harken bij polsstok ver, Ine voor het regelen van de lunch, alle atleten die enthousiast mee gesport hebben…en alle anderen die een steentje bij hebben gedragen met dit weekend!
BEDANKT!!!
Groetjes van Sandra,
namens de organisatie van het trainingsweekend