Uitstekende prestaties pupillen tijdens eerste Athletics Champs in Vught

Tijdens een winderige, maar droge zaterdag 16 april waren er weer een groot aantal GAC pupillen afgereisd naar Vught voor hun eerste Athletics Champs wedstrijd van het zomerseizoen en je kon zien dat ze flink getraind hadden!
Het team van de A pupillen bestond uit zeven meiden en twee jongens en in deze samenstelling hebben ze een goede derde plaats in hun poule behaald! Heel opvallend was het hoge aantal persoonlijk records wat elk van de atleten had genoteerd… daar waren de trainers ook erg trots op! Julian de Vries steeg boven zichzelf uit met een worp van 32,50 meter bij het vortex werpen en een sprong van 4,50 meter bij het polstokverspringen. Ook Xanne van der Valk liet zien dat ze deze onderdelen onder de knie had met een worp van 24 meter en een sprong van 3,75 meter.  Als eerste jaars A pupil liet Amy Verkampen van zich spreken met een afstand van 1425 meter bij het meters maken in zes minuten en een snelle 12 seconden over de 60 meter horden! Floor Vulders-Jochems en Alies van Oosterwijk lieten zien dat ze aan elkaar gewaagd waren bij de 1400 meter zie ze hadden afgelegd bij het meters maken en de kogel die Alies 5,60 meter ver stootte en Floor met haar sprong over 0,95 meter bij het hoogspringen! Ook Kim van Dinteren liet zien dat ze sterk is met een stoot van 5,40 meter en een sprong bij het polstokver van 3,35 meter.  Bij Sarah Coolen zie je dat het plezier voorop staat en dat is ook heel belangrijk, maar ook haar prestatie bij het hoogspringen van 85 centimeter was erg goed! Koen Kandelaars liet als eerste jaars A pupil zien dat hij erg snel is met zijn 1300 meter in zes minuten tijdens de duurloop. Fleur Lingmont maakte het team compleet en liet een hele mooie stoot van 5,40 meter zien bij het kogelstoten. Al met al mogen de atleten terug kijken op een zeer geslaagd, maar vooral ook een gezellige dag!
Ook de mini- b- c-pupillen hadden goed hun best gedaan. Zo slingerde Qas van de Valk wel 11 meter ver, een persoonlijk record. Ook zijn lievelingsonderdeel ging hem goed af. Hij wierp de vortex 16,50 meter ver. Dat Faye van Oorschot goed is op de 40 meter bleek wel. Zij liep 40 meter sprint in 6,9 seconden en 40 meter horden in 7,0 seconden. Merel Verstappen sprong een mooie 0,80 meter bij hurkhoog. Bij meters maken liep zij in 4 minuten 800 meter. Evenals Merel liep Hugo Bisschops 800 meter bij meters maken. En de mini-pupil sprintte met zijn 8,3 seconden een persoonlijk record op de 40 meter. Iza van Dinteren liet een hele mooie sprong van 0,90 meter zien bij hurkhoog en vloog over de horden in 7,3 seconden. Giel van Oosterwijk haalde wel 3 persoonlijke records. Ondanks zijn val liep hij de 40 meter horden in 9,4 seconden. Een echte bikkel! Daarna verbeterde hij zijn persoonlijk record met 20 meter bij meters maken. Hij eindige bij 800 meter. Senne de Vries liep ook een persoonlijk record bij meters maken. Zij liep 825 meter. Ook wierp zij een goede 10,50 meter bij vortexwerpen. Eva Rooijackers sprong 0,85 meter bij hurkhoog en liep wel 950 meter bij de duurloop. Al deze mooie prestaties leverden een 2e plek op voor het team. Daarbij komt nog dat iedere pupil minimaal 1 persoonlijk record heeft verbeterd. Goed gedaan allemaal!