GAC Commanderij Bosloop

Ook voor de jongste pupillen van GAC was het weer tijd voor de laatste cross van dit winterseizoen. Het was drassig en winderig  in de bossen van de Mortel.

Dit weerhielden onze vier mini-en-C pupillen jongens echter niet van om de strijd met elkaar aan te gaan. Deze werd na 994 meter gewonnen door onze C pupil Tijmen Haak! Maar hij moest natuurlijk flink doorlopen om de mini pupillen Hugo Bisschops en Giel van Oosterwijk op de respectievelijke tweede en derde plaats te houden. Ook Kyan Jansen heeft veel plezier gevonden in het crossen en liep naar een keurige vierde plaats! Voor Giel van Oosterwijk kon de dag na een derde medaille helemaal niet meer stuk nadat hij ook nog een beker voor zijn vijfde plaats in het Limbra-circuit voor de mini pupillen had gewonnen! Bij de meisjes C pupillen en mini pupillen streden drie dames om de podiumplekken. Hier zagen we Bieke Smits terug op een super goede tweede plaats en ook Pip Mezenberg mocht het podium beklimmen voor haar derde plaats. Helaas kwam de mini pupil Maud Kroef net een paar seconden te kort voor een medaille maar ook zij heeft de wind goed doorstaan. Iza van Dinteren was de enige troef bij de B pupillen en liet zich gelijk gelden door met de eerste plaats naar huis te gaan!

160221_GAC_CommanderijCross_HvDaal-030Voor de zeven A pupillen stond ook de laatste cross op het programma. Na een lekkere warming up over lange natte paden door het winderige Mortelse bos was het tijd voor de 1320m. Na wat korte startoefeningen met één van de moeders van de pupillen was het tijd voor de echte start. Het viel op dat er goed geoefend was met de bostrainingen: ze waren allen snel en zelfverzekerd weg. Uiteindelijk heeft iedereen een topprestatie neergezet met een lekkere mars als beloning en trotse ouders en trainer aan de finish. Op naar de zon en baanwedstrijden!

Uitslag Jongens Pupillen A:

  • 1 Gijs van de Ven 5:25
  • 2 Daan van der Linden 6:13
  • 3 Koen Kandelaars 6:16
  • 4 Ben van Boxmeer 6:19

Uitslag meisjes Pupillen A:

  • 1 Amy Verkampen 5:43
  • 2 Alies van Oosterwijk 6:20
  • 3 Kim van Dinteren 6:44

Voor de foto’s en uitslagen van de senioren kijk elders op onze website.