GAC-atleten bij Vlakwatercross

Op zondag 31 januari was de Vlakwatercross in Venray. Het regende een beetje, maar toch stonden de pupillen Giel van Oosterwijk, Kyan Jansen en Eva Rooijackers met een lach aan de start. B-pupil Eva ging als eerste van start om twee ronden van 500 meter te lopen. Ze liep de eerste ronde al meteen in een groepje voorop en bleef de tweede ronde ook voorop lopen. Ze kwam in haar categorie uiteindelijk als derde over de finish met een tijd van 4.19 minuten.

Vervolgens stonden mini-pupil  Giel en C-pupil  Kyan bij de start klaar. Ook zij liepen twee ronden van 500 meter. Giel  finishte met een tijd van 5.13 minuten en wist in zijn categorie tweede te worden. Kyan hield twee ronden dapper vol en finishte als veertiende met een tijd van 5.53 minuten.

Giel van Oosterwijk

Giel van Oosterwijk

 Bij de A-pupillen deden er voor GAC 4 atleten mee. Daan van der Linden, Koen Kandelaars, Amy Verkampen en Alies van Oosterwijk liepen 1500 meter in 3 rondjes. Daan ging snel van start en hij wist zijn tempo goed vast te houden. Hij finishte als 24e in een mooie tijd van 6.50 minuten. Koen stond vooraan bij de start en hij kon meteen zijn eigen tempo lopen. In het laatste rondje kon hij nog een sprintje trekken richting de finish en werd 36e in een goede tijd van 7.22 minuten.

Bij de meisjes startten Amy en Alies niet helemaal vooraan, maar na het startschot liepen ze al snel genoeg veel meisjes voorbij. Amy liep zelfs even derde, maar kon dat tempo niet vasthouden. Ze werd heel knap 5e in een tijd van 6.39 minuten. Alies liep een goede wedstrijd en kon in het laatste rondje nog heel knap een paar meisjes inhalen waardoor ze als 11e finishte in een snelle tijd van 7.01 minuten.