Succes voor GAC-atleten bij Brabants Kampioenschap Cross in Asten

Zondag 3 januari werden door ’t Jasper Sport de Brabantse Kampioenschappen Cross georganiseerd. In de bossen in Asten was een mooi en afwisselend parcours uitgezet waarop door de diverse leeftijdscategorieën volop gestreden werd om het kampioenschap. Ook de Gemertse Atletiek Club was op deze kampioenschappen goed vertegenwoordigd en de Gemertse lopers streden mee om de ereplaatsen.

De grond was weer lekker modderig en dat was ook te zien aan de kinderen die de cross hadden gelopen. Bij de mini-pupillen stonden Giel van Oosterwijk, Hugo Bisschops en Maud Kroef aan de start. Deze mini-pupillen liepen al een afstand van 1000 meter in 2 rondjes. Alle 3 de pupillen hebben super gelopen. Giel was achtste geworden, niet ver achter Giel vonden we Hugo die als tiende finishte. Voor Maud was dit pas haar tweede cross maar de GAC-pupil wist gelijk al mooi derde te worden.

Bij de meisjes B-pupillen stonden er 3 loopsters van GAC aan de start voor een afstand van 1200 meter. Dit waren Eva Rooijackers die was geëindigd op een mooie achtste plek. Vlak achter Eva kwam Faye van Oorschot als elfde binnen en niet heel veel verder liep Iza van Dinteren. Iza eindigde op de zestiende plek.

Bij de A-pupillen deden er voor GAC 5 atleten mee. Gijs van de Ven, Daan van der Linden, Amy Verkampen, Kim van Dinteren en Alies van Oosterwijk liepen 1200 meter in 2 rondjes. Er gingen maar liefst 64 jongens van start. Gijs liep vanaf het begin een sterke wedstrijd en hij wist zijn tempo goed vast te houden. Hij finishte als negentiende in een mooie tijd van 6.26 minuten. Daan liep ook een heel goede wedstrijd. Hij kon in zijn tweede rondje nog andere jongens inhalen zodat hij als zesentwintigste finishte in een tijd van 6.48 minuten.

Bij de meisjes deden er 46 atleten mee. Amy had het zwaar in haar tweede rondje, maar de aanmoedigen langs de kant zorgde nog voor een mooie eindsprint. Ze werd heel knap veertiende in een tijd van 6.55 minuten. Alies kon -ondanks een blessure-  haar tempo goed vasthouden. Ze liep een snelle tijd van 7.30 minuten. Kim liep haar eigen wedstrijd en ze deed dat heel goed. Ze finishte in een van 8.14 minuten en dat was veel sneller dan 1 jaar geleden.

Brons voor Stefan van Oosterwijk op BK cross

De mannenwedstrijd ging over 8000m in Asten. De uitgezette ronde van 2000m met klimmetjes, lastige afdalingen, flink wat bochten en modder, moest dus viermaal afgelegd worden. De start in Asten is niet al te breed dus met een dikke honderdzestig deelnemers is het zaak om snel weg te zijn.

Wiljo Ermers had een geweldig goede start en mengde zich vanaf het begin in de strijd om de ereplekken bij de M35.  Het was wel even tandbijten in de tweede en derde omloop maar Wiljo wist goed stand te houden en herstelde in ronde vier weer.  Hierdoor was er voor Wiljo een onverwachte maar schitterende tweede plek in een tijd van 33.16min.  Vijf seconden na Wiljo kwam Stefan van Oosterwijk over de finish en dit betekende ook voor Stefan dus een podiumplek.  Stefan werd derde in 33.23min.

Twee vertegenwoordigers voor de GAC ook bij de M45. Voor Christ Korsten was er in het kampioenschap een vijfde plek in een tijd van 34.32min en clubgenoot Maarten Manders ging naar huis met een zevende plaats en een tijd van 35.48min.

Bij de M50 was er opnieuw een podiumplek voor een GAC-atleet.  Anton van den Heuvel uit de Mortel liep een sterke race en dit resulteerde in een mooie tijd van 32.24min en wat belangrijker is een derde plek op het Brabantse podium voor Anton.

Ron Vermeulen kreeg helaas tijdens de wedstrijd last van zijn lies waardoor hij in de laatste anderhalve ronde het tempo flink moest laten zakken. Ron liep zijn wedstrijd echter toch uit en met zijn tijd van 40.19min werd hij zevende bij de M55.

De vrouwenwedstrijd en de korte cross bij de mannen gingen over een afstand van 3000m.  Een echt korte cross dus en dat wil zeggen vanaf het begin alles geven.

Stijn Verbruggen blij met 2e plaats BK korte cross

Stijn Verbruggen had dit goed begrepen. Na de eerste ronde van 1000m zat Stijn al vooraan bij de favorieten en in de tweede ronde haalde hij alles uit de kast om zijn plek te verdedigen. Een prachtige tweede plek was het resultaat voor Stijn.  Nummer twee op het Brabants Kampioenschap in een tijd van 12.27min.

Voor Marjan Wintjes was er eveneens een tweede plaats bij de V45. Marjan had voor haar wedstrijd 13.46min nodig.  Fannie van Bree -net terug van skivakantie-  kwam met haar vierde plek net naast het erepodium terecht. Fannie liep een tijd van 13.32min.

Femke Manders had bij de MB haar dag niet. De  GAC-juniore liep haar wedstrijd wel uit maar had meer verwacht als de zevende plek in een tijd van 15.27min die er nu uitkwam.