Athletics Champs bij Gemertse Atletiek Club

In tennishal D’n Auwen Toren organiseerde GAC op zaterdag 9 januari haar jaarlijkse indoor atletiekwedstrijd.Namens GAC kwam hier een flinke groep pupillen aan de start voor weer een sportieve en gezellige wedstrijd! Na de warming-up werd er begonnen met de teamestafette. Hugo Bisschops, Iza van Dinteren, Kyan Jansen, Daan Kluijtmans, Maud Kroef, Pip Mezenberg, Eva Rooijackers, Bieke Smits, Merel Verstappen en Qas van de Valk gingen ervoor!

indoor 2016-3Ze behaalden hier een tiende plaats met een tijd van net iets boven de drie minuten. Vervolgens kwam het onderdeel 40 meter horden. Hier behaalden onze mini-pupil Maud met 11.3 seconden een mooi persoonlijk record. Ook Bieke behaalde een persoonlijk record met 8.8 seconden. Vervolgens was het onderdeel stoten aan de beurt. Hier behaalden Kyan 3.20 meter, Hugo 3.70 meter en Qas 4.60 meter. Allemaal goed voor een persoonlijk record! Bij de het onderdeel sprint wist Daan bij zijn eerste indoor wedstrijd, meteen erg snel te lopen. Daan liep de 40 meter in 7.4 seconden. Bieke liep net iets harder met 7.3 seconden. Na de sprint was het laatste onderdeel,hurkhoog. Hier evenaarde Iza en Merel hun persoonlijk record. Merel sprong 75 centimeter hoog en Iza sprong 80 centimeter hoog. Eva en Pip behaalden hier beiden een persoonlijk record. Pip sprong 70 centimeter hoog en Eva sprong 80 centimeter hoog. Vervolgens was het vol spanning afwachten op de prijsuitreiking., maar het wachten was de moeite waard! Vele behaalden het podium! Zo werden ze met de groep in totaal tweede! Daarnaast ook nog persoonlijke fantastische uitslagen.

indoor 2016-2Pip werd derde bij de meisjes mini-pupillen en Hugo werd bij de jongens mini-pupillen derde! Qas werd ook derde, maar dan bij de jongens pupillen C. Bieke werd bij de meisjes pupillen C tweede en Eva werd derde bij de meisjes B-pupillen. Met een lach op ieders gezicht en geweldige resultaten konden de pupillen weer tevreden naar huis!

Ook bij de A pupillen waren er vele die een PR hadden. Om te beginnen met de 40m sprint, hier hadden Ben van Boxmeer(7,4s) Fleur van Lingmond (9,6s), Gijs van de Ven (6,3s), Julian de Vries (7,0s), Kim van Dinteren (7,7s) en Ralf Kluijtmans (6,6s) een knappe PR. Op de 40m horden hadden Amy Verkampen (8,2s) Ben van Boxmeer (8,0s) Fleur Ligmond (11,5s) Gijs van de Ven (7,2s) Kim van Dinteren (8,7s) Koen Kandelaars (9,6s), Sarah Koolen (9,9s) een mooie PR. Met het hoogspringen had eerste jaars A pupil Sarah Coolen meteen een PR met 0,95 meter. Met het kogel stoten waren er weer velen die een PR hadden Amy Verkampen (5,70m), Fleur Lingmond (4,70m), Gijs van de ven met zijn eerste 6m, Julian de Vries met een knappe 6,30m, Koen Kandelaars (3,80m), Ralf Kluijtmans met een mooie stoot van 7,10m , Sarah Koolen (3,50m) en Xanne van de Valk die niet onder deed voor de jongens met een mooie stoot van 6,40m. Uiteindelijk was er zelfs het eremetaal voor ons team met een knappe 2e plaats van in het totaal 8 teams. Bij de individuele uitslag mochten er zelfs 2 GAC atleten plaatsnemen op het podium, Gijs van de Ven met een 3e plaats en Ralf Kluijtmans met een 2e plaats. Iedereen had zijn uiterste best gedaan met prachtige resultaten en een moe maar voldaan team.