Vier op een rij voor GAC-Master Ron Vermeulen

De vierde wedstrijd in de Limbra competitie op zondag 28 november leverde voor Ron Vermeulen de vierde overwinning op rij op in zijn masters categorie.  Maar ook de overige lopers van de Gemertse Atletiek Club deden goede zaken in het Zandbos te Deurne in zowel de wedstrijd als in de klassementsstand.
Was het in de vorige editie van de Zandboscross een beetje een chaos bij de start nu had de organiserende vereniging LGD dit opgelost door de korte en lange cross te splitsen. Gelukkig maar want nu kon iedereen vanaf de start goed weg voor zijn of haar wedstrijd.
Het parcours begon bij de korte cross als wat glibberig te worden en dit zou gaande weg de dag zeker niet verbeteren.
De korte cross is de plek waar we iedere wedstrijd Stijn Verbruggen en Ara van den Eijnden aan de start zien voor de GAC.  Stijn heeft afgelopen zomer flink progressie geboekt en hij loopt zijn wedstrijden dan ook behoorlijk wat sneller dan vorige winter. In Deurne kwam hij als dertiende over de finish. De tijd van Stijn over 4950m was 18.56min. Ook Ara van den Eijnde was flink wat sneller dan in de editie van 2014. Ara had nu een tijd van 20.10min nodig voor zijn wedstrijd.
Fannie van Bree was de eerste van de atleten van de Gemertse Atletiek Club die het podium mocht betreden.  Voor Fannie was er een overwinning bij de vrouwen 40. De vrouwen liepen eveneens een afstand van 4950m en Fannie eindigde hier vier seconden na Ara in een mooie tijd van 20.14min.
Hoewel Marjan Wintjes met de derde plek bij de vrouwen 45 ging strijken was Marjan niet tevreden over haar optreden. Al meteen vanaf het begin zat ze niet lekker in de wedstrijd en kon niet in haar ritme komen. Een lastige wedstrijd over de natte paden voor Marjan. Maar als gezegd toch een fraaie derde plek met een tijd van 20.58min.
De lange cross over een afstand van 9800m was voor de lopers een zware wedstrijd niet alleen door het steeds natter wordende parcours maar ook omdat in iedere ronde toch een aantal pittige klimmetjes waren opgenomen .
In Deurne werden de mannen senioren en masters 35 gesplitst in het klassement. Hierdoor werd Wiljo Ermers zesde bij de M35 na een beetje een race met hindernissen. In de eerste ronde kreeg Wiljo last van de kuit -moest daar stilstaand even van bekomen-  maar begon toch rustig weer te dribbelen en kon na de tweede ronde toch weer een mooi tempo ontwikkelen. Dit resulteerde dus alsnog in een mooie zesde plek in een tijd van 39.41min.
Christ Korsten was tevreden over zijn optreden bij de masters 45. Het gaat iedere wedstrijd weer wat beter nu de conditie en de vorm weer beginnen terug te komen na een zomer van weinig lopen. Voor Christ was er een achtste plek in een tijd van 39.05min. Maarten Manders kwam in dezelfde categorie tot een elfde plek.  Maarten kwam na een moeizamere eerste ronde toch lekker in zijn ritme en liep een tijd van 41.14min.
Anton van den Heuvel eindigde in de sterk bezette masters 50 categorie op een vijfde plek. Anton liep een zeer goede wedstrijd. Hij kon gedurende de  hele wedstrijd het tempo goed vasthouden en dit resulteerde in een tijd van 37.06min.  Voor Henk van Eck was er bij de masters 55 eveneens een vijfde plek.  Henk gaf voor de wedstrijd al aan last van de hamstring te  hebben dus het werd voor Henk geen makkelijke race. Op karakter sleepte Henk er alsnog een vijfde plaats en een tijd van 40.05min uit.
Zoals gezegd was het voor Ron Vermeulen in Deurne de vierde overwinning op rij bij de masters 60.
Met zijn soepele kleine pasjes leek het Ron totaal geen moeite te kosten om op het zware parcours zijn ronden te draaien.  Met zijn tijd van 41.21min was hij in Deurne dan ook andermaal zijn concurrenten te snel af en gaat hij fier aan de leiding in het klassement.
Femke Manders liep bij de MB haar eerste cross van het seizoen en kwam als nummer negen over de lijn in een tijd van 15.57min.