Overwinning voor Eefje Melssen (GAC) in Molenvencross Stiphout

Zondag 12 november 2017 werd de derde wedstrijd in de Limbracrosscompetitie gelopen. Ditmaal bijna een thuiswedstrijd voor de lopers van de Gemertse Atletiek Club. In de bossen van Stiphout organiseerde de HAC hun jaarlijkse Molenvencross en opnieuw waren er successen voor de grote delegatie Gemertse deelnemers.

De honderdvierenzeventig deelnemers aan de lange cross moesten vier ronden afleggen over een mooi parcours met zowel los zand, heuveltjes en mooie bospaden. De totaal afstand van deze wedstrijd was 9220m. Bij de vrouwen senioren was het Eefje Melssen die vanaf de start de leiding in de wedstrijd nam. Een ontspannen lopende Eefje zat vanaf het begin goed in haar tempo en kon dit gedurende de hele race mooi volhouden. Haar goede wedstrijd werd beloond met een mooie eerste plek bij de vrouwen.

Clubgenote Natalia Fokina veroverde een vijfde plek in het flinke vrouwen veld. Chapeau dus voor de beide GAC-loopsters.

Bij de mannen senioren liep Wesley Sleegers zijn eerste cross van het seizoen.  Wesley begon zijn wedstrijd, over eveneens 9220m, rustig en verhoogde gaandeweg de wedstrijd het tempo. In de laatste ronde schoof hij nog enkele plaatsen naar voren en de elfde plek was zeker geen slecht begin van zijn crossseizoen. Wiljo Ermers is bezig aan een goede serie wedstrijden. Voor Wiljo was er in Stiphout een zestiende plaats bij de mannen senioren. Ook Roel Peters en Ara vd Eijnden waren tevreden met hun optreden. Zij werden respectievelijk negentiende en twintigste.

Erwin van Dommelen komt uit in de klasse M40. Erwin hield het tempo hoog gedurende zijn hele race en werd daarvoor beloond met een mooie vierde plek.

Ook Christ Korsten liep zijn eerste cross van het seizoen in Stiphout. En hoewel het, naar zijn eigen zeggen, helemaal geen parcours was voor hem kwam Christ toch op het podium. Hij werd de nummer drie bij de mannen masters 45. Goed debuut dus voor Christ. Maarten Manders liep een goede wedstrijd. Na een snelle start was het even zoeken naar het juiste ritme. De laatste twee ronden gingen voortreffelijk en leverden voor Maarten een tiende plek op. Peter Verbruggen liep bij de M45 zijn eerste wedstrijd na de marathon van Eindhoven. Een cross is heel wat anders dan een wegwedstrijd natuurlijk maar ook Peter kon terug kijken op een goede wedstrijd. Hij werd elfde.

Een GAC deelnemer bij de mannen 50. Georgy Sinelshchikov werd in dit veld dertiende.

Adriaan Dekkers en Henk van Eck vertegenwoordigden de Gemertse Atletiek Club bij de mannen  60. Voor Adriaan was er een plek op het podium. Hij werd derde en Henk sloot zijn wedstrijd af als de nummer zes in deze mastercategorie.

Fannie van Bree moest voor haar wedstrijd een afstand van 4740m afleggen. Iedere week weer weet Fannie zich in de top van het klassement te plaatsen. Zo ook in Stiphout.  Fannie finishte als de nummer drie bij de vrouwen40.

Bij de mannen korte cross (4740m) was het Stijn Verbruggen die namens de GAC aan de start kwam. Stijn een goed wedstrijd. Was zeker meer tevreden dan in de eerste twee wedstrijden en kwam als de nummer zestien over de meet.

Voor B juniore Jeske vd Ligt stond een afstand van 3120m op het programma. Na een behouden start kwam Jeske in het goede ritme en zag haar optreden beloond met een mooie tiende plek.

Jelle van Oosterhout en Jesper Pluijm , beide C junior, liepen een afstand van 2500m en werden respectievelijk negende en drieëntwintigste .

In Lieshout  werd op dezelfde dag de Duvelscross gehouden. Ook hier een drietal GAC-lopers aan de start. Dorus Jaspers behaalde hier een mooie ereplaats op de 8000m lange wedstrijd. Dorus werd tweede. Martijn Blankers legde beslag op een vijfde plek en voor Bart van Summeren kwam tot  plaats acht.