Jaarverslag Triathlongroep 2019

In 2019 bestaat onze groep 32 jaar en op 31-12-2019 hebben we 32 leden: 19 triatleten, 8 duatleten, 6 Club van 30 (1 lid is zowel duatleet als lid van de Club van 30).

We hebben dit jaar 3 nieuwe leden mogen verwelkomen.

Tevens dit jaar 1 afmelding als lid (zij blijft wel lid van GAC) en 1 wijziging namelijk van duatleet naar basislid GAC.

Dit jaar hebben we 3 jubilarissen:
01-03-1993 Johnny Engels
01-12-1993 Jos van den Akker
01-12-1993 Peter van der Putten.
Zij zijn tijdens de clubbarbecue en de jaarvergadering gehuldigd.

Er hebben meerdere clubactiviteiten plaatsgevonden:

  • Koppelcross met de Zotters 27-01: winnaars Leon Rooijakkers en Hans Gruijters.

Na afloop een broodjesbuffet omdat wij ons als groep in 1994 hebben aangesloten bij GAC en dit jaar dus 25 jaar bij GAC horen.

  • v.m. de renovatie van de atletiekbaan hebben wij 4 maanden op het fietspad van de Peeldijk getraind en mochten onze spullen in de vergaderzaal/kantine van de firma Eikholt neerleggen.
  • Clubwedstrijd 1/8 en 1/4 triatlon 24-06: winnaar 1/8 Bart van Schijndel en 1/4 Mark van Schijndel.
  • Challenge voor de 13e keer: 7 wedstrijden verspreid over de periode 10-02 t/m

27-10: winnaar Johan van Eemeren.

–     Krollenloop Veghel 03-11; met 3 teams bestaande uit 13 leden hebben we meegedaan aan de 10 miles op verzoek van één van onze hoofdsponsoren Adagium.

–     Op de feestavond van GAC d.d. 09-11 werden 9 leden van onze groep gehuldigd voor hun 25-jarig lidmaatschap bij GAC waarvan 6 leden aanwezig waren.

Verrassend op deze avond was ook de bekendmaking van de vrijwilliger van het jaar: Mireille van Schijndel. Zij was zeer vereerd met deze benoeming maar geeft wel aan dat ze deze groep samen runt met de andere 5 coördinatoren.

Diverse leden hebben aan triatlon- en loopwedstrijden meegedaan in Nederland en Duitsland.

Naast het sportieve gedeelte hebben alle leden vrijwilligerswerk gedaan voor GAC, o.a. meehelpen met de onderhoudsploeg of de kleedlokalen/toiletten schoonmaken.

Bij zwemvereniging Hydra hebben we nog steeds 1 uur op vrijdagavond. Daarnaast huren we als groep 1 zwembaan voor 3 kwartier bij Fitland op dinsdagavond. Johnny maakt de zwemprogramma’s voor de vrijdag, Mireille voor de dinsdag.

Dit jaar zijn 2 leden 30 jaar lid en één lid van ons zit al 38 jaar bij ZV Hydra.

De combinatietraining op zondagochtend wordt door de leden zelf ingevuld: alleen fietsen, fietsen & lopen of alleen lopen. De gezelligheid van het gezamenlijk koffie/thee drinken met de Zotters telt zeker mee.

De looptraining op woensdagavond wordt verzorgd door Richard Dwanna en Mireille van Schijndel.

De 2 ingevoerde lidmaatschappen m.i.v. 2014, triatleet of duatleet, gelden nog steeds. Als triatleet ben je lid van ZV Hydra en GAC en als duatleet ben je alleen lid van GAC. Hierdoor voorkomen we dat er leden gaan stoppen en hopen we nieuwe leden aan te trekken.

Tevens kan men lid worden van de Club van 30, dit voor degene die nog betrokken wil blijven bij de groep.

In 2019 hebben 6 sponsoren ons een warm hart toegedragen, te weten Adagium bedrijfsoverdrachten, Van den Elzen Zwembaden, Geerts Installaties, RD Montage, Oliehandel Jos Maas, Rooijakkers Tweewielers.

Verder willen wij alle Zotters bedanken voor het runnen van de kantine op zondagmorgen van het afgelopen jaar.

Namens Triathlongroep GAC, Mireille van Schijndel