Goede prestaties GAC lopers in Jaspercross Asten

Zondag 8 januari was de Jaspercross in Asten.  Alweer wedstrijd nummer zes van de Limbracrosscompetitie van dit seizoen.

Een mooie delegatie van de Gemertse Atletiek Club stond aan de start voor de wedstrijden over de lange en korte cross in de diverse leeftijdscategorieën.

Vier grote ronden van ongeveer twee kilometer was de afstand die de mannen van de lange cross af moesten leggen.  Op het parcours in Asten duik je na de start al vrij snel het bos in waar het parcours vrij smal wordt en er niet of nauwelijks  ingehaald kan worden. Zaak dus om een goede positie te hebben na de start.

Stefan van Oosterwijk en Edwin Kok liepen vanaf de start gedurende de hele wedstrijd bij elkaar en waren de snelste twee GAC lopers in de wedstrijd afgelopen zondag.  Voor Stefan leverde dit bij de M45 een vierde plek op. Edwin loopt bij de M50 en mocht plek nummer drie op het podium beklimmen.

Ara vd Eijnden loopt een goed veldloopseizoen en finishte nog net in de top tien bij de senioren in de Jaspercross. Jelle van Oosterwijk werd met een heel mooi eindschot fraai elfde in dezelfde categorie.

Jos de Groot  had het naar eigen zeggen niet makkelijk maar kwam bij de M55 toch als de nummer twee over de meet. En Peter  Verbruggen kwam na een lastige eerste ronde steeds beter in de race en voor Peter was er een elfde plek bij de M50.

De deelnemers aan de korte cross liepen twee ronden over hetzelfde parcours dus moesten ongeveer vier kilometer afleggen.

Bij de vrouwen senioren was er in haar tweede cross van het seizoen  opnieuw een  ruime overwinning voor Melissa Bevers.  Ruim anderhalve minuut was de voorsprong van Melissa op de nummer twee in de wedstrijd. Jeske vd Ligt liep een goede wedstrijd in Asten en dit werd beloond met een vijfde plek bij de senioren.

En vijfde plaatsen waren er voldoende voor de lopers van de Gemertse Atletiek Club. Janneke Schwaner werd namelijk vijfde bij de V35, Francien Lenssen bij de V45 en Martijn Stigter bij de M45.

De meisjes U20 liepen een afstand van ongeveer drie kilometer.  GAC werd in deze categorie vertegenwoordigd door Eva Kok.  Opnieuw behaalde de jonge atlete uit Stiphout het podium . Ditmaal was er voor Eva een derde plek.