Zonnige vijfde Athletic Champs wedstrijd voor de U12 pupillen

Op zaterdag 29 juni 2024 organiseerde AV OSS’78 de vijfde Athletic Champs wedstrijd. Er waren 9 U12 pupillen die vandaag van start gingen. Yur, Stijn, Fien, Jelle, Joppe, Finn, Julia, Luc en Mint hadden er weer veel zin in.

De teamestafette werd mooi en snel gelopen, het stokje werd goed doorgegeven en dat resulteerde in de tijd van 2.49,8 sec. Hiermee zijn de pupillen 3de geworden van de U12 teams!

Daarna was het onderdeel 60m horden aan de beurt. Helaas had Yur veel pech en viel twee keer. Gelukkig was er een oplettende ouder die vertelde dat de horden niet goed stonden. Nadat een jurylid samen met onze trainer de horden goed hadden gezet, konden de kinderen nog twee keer rennen. Finn liet zien dat hij zich goed kon herpakken en rende een nieuw pr van 10.6 sec.

Na de horden gingen we vortex werpen. Hier lieten de pupillen super mooie worpen zien. Joppe en Jelle wierpen allebei een nieuw pr. Joppe liet de vortex landen bij 14,50 meter. Jelle liet de vortex bij de 21 meter landen, wat 4,50 meter verder is dan zijn vorige pr!

Na deze drie onderdelen konden we lekker in de schaduw gaan zitten. Het was lekker zonnig, maar toch ook wel heet. Er werd dus ook volop gedronken, zowel in de pauze als tijdens de wedstrijd.

Na een welverdiende pauze gingen we polsstokverspringen. Luc en Stijn lieten zien dat ze de techniek goed onder knie hebben en sprongen beide een nieuw pr! Luc landde bij een mooie afstand van 4,05 meter. Stijn deed daar nog een schepje bovenop en landde bij 4,20 meter.

Na polsstokverspringen mochten we gaan kogelstoten. De pupillen moeten nog wennen aan de juiste techniek en aan de 2 kg kogel. Maar ook hier werden weer mooie resultaten neer gezet. Julia stootte de kogel naar een afstand van 4,80 meter. Yur had gelukkig geen last meer van zijn val bij de horden stootte de kogel naar 6,00 meter. Dit is een nieuw pr voor hem.

Daarna mochten we naar het onderdeel hoogspringen. Hier lieten de kinderen zien dat ze goed hebben geoefend tijdens de training. De trainer zag mooie bochten die werden gelopen en een aantal pupillen lieten zien dat ze een goede flop konden maken. Er waren vandaag geen nieuwe pr’s gesprongen, wel evenaringen. Maar als we tijdens de trainingen blijven oefenen met hoog, dan weet de trainer zeker dat er nieuwe pr’s worden gesprongen. De trainers zijn trots op jullie.

Het laatste onderdeel is altijd meters maken. De kinderen moeten 6 minuten lopen. Fien en Mint liepen allebei, ondanks de warmte, een nieuw pr. Fien liep een mooie afstand van 1250 meter en Mint een mooie afstand van 1525 meter.

Het was weer een leuke en geslaagde dag. De kinderen hebben plezier gehad, maar ook elkaar getroost en tips gegeven en elkaar natuurlijk aangemoedigd. Dit leidde tot mooie resultaten en dit kwam natuurlijk ook door de enthousiaste aanmoedigingen van de ouders die aanwezig waren. Na de wedstrijd kregen alle pupillen een welverdiend ijsje van de trainer.

We hebben nu eerst zomervakantie. Na de zomervakantie staat de laatste Athletic Champs wedstrijd op het programma. Deze is op zaterdag 31 augustus en wordt georganiseerd door onze eigen club.