Vierde Athletics Champs met veel wind

Op zaterdag 15 juni 2024 werd de vierde Athletics Champs, door OSS VOLO in Den Bosch georganiseerd. De U12 pupillen; Jelle, Julia, Kris, Luc, Mint, Stijn, Tijs, Vera en Yur hadden er allemaal zin in om mee te doen met deze wedstrijd.

Tijdens de wedstrijd was er veel wind op de baan. De kinderen lieten zich hierdoor niet afleiden en zetten allemaal mooie resultaten neer.

Zoals standaard bij deze wedstrijden beginnen we met de teamestafette. Deze werd gelopen in een snelle tijd van 2.52,4 sec. Hiermee werden ze derde van alle U12 teams.

Hierna gingen we verspringen. De kinderen lieten mooie sprongen zien. Jelle en Julia sprongen beide dezelfde afstand, namelijk 2.75 meter.

Daarna gingen we 60 meter sprinten. Hier hadden we iets minder last van de wind, omdat de tribune de wind tegen hield. Onze pupillen snelden naar mooie tijden. Ondanks dat Vera wat last had van haar voet, liet ze de stopwatch bij de snelle tijd van 10.2 sec. stoppen.

Na deze twee onderdelen was het al tijd voor een pauze. De kinderen zorgden ervoor dat ze weer energie binnen kregen, door het lekkers wat mee was genomen.

Toen was het tijd voor het slingeren met de discus. Hier zag je wel dat de wind soms vat kreeg op de discus. Maar voor Luc pakte dit goed uit. Hij slingerde de discus naar een verre afstand van 21.00 meter.

Na dit onderdeel was de 60 meter horden aan de beurt. Ook hier was het lastig met de wind, maar de kinderen lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan. Mint klokte een tijd van 11.4 sec. Yur was net iets sneller en liet de stopwatch stoppen bij 11.3 sec.

Het laatste onderdeel voor de 6 minuten loop was vortex werpen. Hier lieten de pupillen Stijn en Tijs zien dat ze ver en goed kunnen werpen met de vortex. Tijs liet de vortex landen bij de afstand van 26,50 meter. Stijn deed daar nog een schepje bovenop en zijn vortex landde op een afstand van 30.00 meter.

Nadat de U8, U9 en U10 pupillen de 4 minuten hadden gelopen was het aan de beurt voor onze pupillen om de 6 minuten te lopen. Alle pupillen stonden geconcentreerd aan de start. Door alle kinderen werden meerdere rondjes gelopen. Kris liep precies drie rondjes, was betekend dat ze 1200 meter heeft gelopen.

Tijdens de wedstrijd was het weer mooi om te zien hoe de pupillen elkaar, aanmoedigden, tips gaven en elkaar opvrolijkten. Er werden tussendoor ook verschillende klapspelletjes gespeeld. Ook dank aan de ouders die mee hebben geholpen en die de pupillen aan hebben gemoedigd.

Bovenstaande resultaten beloofd weer veel goeds voor de 5de athletic Champs wedstrijd. Deze wordt gehouden op zaterdag 29 juni en georganiseerd door Av Oss ’78 in Oss.