Podiumplaatsen voor GAC masters in Deurne

Het Zandbos in Deurne leent zich uitstekend om een prachtig gevarieerd parcours neer te leggen.
En de LGD uit Deurne had het afgelopen zondag 27 november dan ook perfect voor elkaar. Prachtige paden, mooi schoon gemaakt, zodat de boomwortels goed te zien waren en natuurlijke wat heuveltjes erin. Een snelle maar selectieve ronde lag voor de lopers klaar.

Maar liefst zeventien senioren en masters van de Gemertse Atletiek Club kwamen aan de start in Deurne. Vier van hen namen de korte cross over 4950m voor hun rekening.
Zoals altijd was Ara vd Eijnden de vertegenwoordiger bij de mannen. Ara liep in Deurne een goede race. Hij eindigde voor in het veld op een prima elfde plek en had voor zijn 4950m 19.53min. nodig.
Fannie van Bree zorgde bij de vrouwen 35 voor een podiumplek. In een spannende race kon Fannie met haar goede eindschot plaats twee voor zich opeisen. Fannie ging luttele seconden voor de nummer drie over de meet. Voor Fannie was de tijd 20.12min.
Opnieuw was er voor Marjan Wintjes een eerste plek bij de masters 45. Het verschil met de nummer twee was deze keer niet erg groot. Maar wie het eerst over de streep komt is de winnaar. Dus Marjan mocht op de bovenste trede plaats nemen. Marjan noteerde een tijd van 20.33min. Henny Dekkers greep net naast het podium en werd vierde in 22.35min.
De lange cross in Deurne had een afstand van 9800m. Natalia Fokina is de enige dame van de GAC die iedere keer deze afstand voor haar rekening neemt. Ook in Deurne liep Natalia een gedegen race en werd vierde bij de vrouwen in een tijd van 46.26min.
De derde loper van de Gemertse Atletiek Club die het ereschavot mocht beklimmen was Adriaan Dekkers. En hoewel het deze keer niet van een leien dakje ging omdat de kuiten wat opspeelden was de overwinning toch opnieuw voor Adriaan. Adriaan liep zijn 9800m in 39.35min. Henk van Eck werd vierde M60 in 43.19min.
Bij de masters 50 zagen we Dorus Jaspers na een goed opgebouwde wedstrijd als vijfde over de finish gaan in 37.48min.
De beste GAC loper in de klasse M40 was Stefan van Oosterwijk met een zesde plek in 37.37min. Hier was er een zevende plek voor Christ Korsten in 38.07min terwijl Erwin van Dommelen beslag legde op de negende plek. Zijn tijd 38.55min. Maarten Manders liep een dijk van een race en kwam als nummer veertien over de meet in 39.57min en voor Peter Verbruggen was er plek achtien in 42.14min. Martijn Stigter passeerde als twintigste de streep in 46.01min.
Stevan Leppink gaat iedere week beter lopen. In Deurne ging hij van start in de wedstrijd bij de mannen senioren en werd hier fraai tiende in 37.10min. In dezelfde wedstrijd was er een vijftiende plek voor Wiljo Ermers en Stijn Verbruggen werd hier zeventiende. Hun tijden resp. 40.12min en 40.57min.

Ron Vermeulen liep in Ell een halve marathon. Hij werd hier derde bij de masters 60 in een goede 1.28.59uur waarmee Ron maar vijf seconden boven zijn eigen clubrecord bleef.