Christ Korsten Brabants Kampioen masters 45

GAC masters scoren op Brabants Kampioenschap 10 km op de weg

Op zondag 18 september organiseerde atletiekvereniging de Keien uit Uden hun jaarlijkse EKOplaza loop. Dit jaar was deze wedstrijd tevens het toneel voor het Brabants Kampioenschap 10 km op de weg voor senioren en masters.
In dit soort wedstrijden mogen de lopers van de Gemerste Atletiek Club natuurlijk niet ontbreken dus werd er met een kleine groep masters afgereisd naar Uden.

Er moesten twee ronden van 5 km afgelegd worden over het parcours van de EKOplaza loop met talrijke bochten en af en toe een klimmetje over een viaduct of bruggetje. De één ervaart dit als prettig terwijl de ander daar minder van gecharmeerd is.
De masters van de Gemertse Atletiek Club konden goed uit de voeten op de ronde zoals blijkt op de puike prestaties die neergezet werden.
Stefan van Oosterwijk ging fel van start voor zijn wedstrijd bij de masters 35. Stefan had vooraf de deelnemerslijst bekeken en wist dat een top vijf notering binnen zijn mogelijkheden zat. De Gemertse master kon goed mee met de kop van de wedstrijd in zijn klasse. In de laatste ronde moest hij wel wat toegeven maar hij kwam als vierde over de meet in een prima tijd van 39.06min.
Martijn Stigter ging ook van start bij de masters 35. Na een paar kilometer kreeg hij echter was last van zijn benen en moest daarom het tempo wat laten zakken. Martijn werd keurig negende in een tijd van 47.09min.
Christ Korsten, master 45, probeerde het aanvangstempo van Stefan van Oosterwijk te volgen maar moest hem toch laten gaan. Toen hij eenmaal zijn eigen ritme te pakken had was het voor Christ zaak om dat goed vast te houden om zo een mooie plaats op te eisen in zijn klasse. Hoewel hij later in de wedstrijd merkte dat het al even geleden was dat hij een 10 km liep werd Christ tot zijn eigen verrassing winnaar en dus Brabants Kampioen bij de masters 45 in een tijd van 39.57min.
Bij de vrouwen 35 was er een flink deelnemersveld en zo ook de Handelse GAC-loopster Fannie van Bree. Fannie liep haar 10 km in een strak tempo, kwam de eerste ronde door in ongeveer 21.30min en had in de tweede omloop bijna geen verval. De eindtijd van Fannie was 43.09min en wat belangrijker is een mooie tweede plek voor Fannie in het kampioenschap.
Natalia Fokina heeft een zware trainingsperiode achter de rug in verband met de kustmarathon over een paar weken. De 10 km in Uden was een test om te kijken of het goed zat. En het werd een geslaagde test. Natalia bleef maar net steken boven haar persoonlijk record. Ze passeerde de finish na 46.22min. en ook voor Natalia betekende dit dat ze plaats mocht nemen op plek twee van het podium.
Negen tellen kwam Henny Dekkers te kort om Brabants Kampioen te worden bij de masters 55. Jammer natuurlijk maar met haar tijd van 47.48min en een tweede plek was ook Henny zeer content.
Vier ereplekken dus voor de lopers van de Gemertse Atletiek Club. Lang niet slecht!