Finale Limbra cross competitie in Haelen

De negende en laatste wedstrijd van de Limbra cross competitie vond plaats in Haelen op zondag 21 februari jongstleden. De Avé Leudal Cross werd uitstekend georganiseerd door Atletiek Leudal.  Een snel en prachtig bosparcours met enkele heuvels.

Stefan van Oosterwijk op BK cross

De mannen kregen een afstand af te leggen van 9.405 meter, verdeeld over 5 grote ronden. Stefan van Oosterwijk en Wiljo Ermers komen namens de Gemertse Atletiek Club uit bij de mannen senioren in de Limbra competitie. Stefan  liep een ijzersterke wedstrijd en had sterke benen. Hij was vandaag de snelste GAC-loper en dit resulteerde na 38.00min. in een mooie 4e plek bij de M40. Wiljo bleef na de start behoudend de eerste ronden lopen, waarna hij in de laatste 2 ronden met een goede versnelling terug in de wedstrijd kwam, hij liep in 39.oomin  een verdienstelijke 5e plek bij de M35. Voor Christ Korsten was het vandaag zaak om zijn 2e plek in de competitie te verdedigen. Hij kon in het spoor van zijn concurrent blijven en liep een degelijke wedstrijd.  Met een tijd van 39.25min was er een  7e plek bij de M45 voor Christ. Bij de Masters 60 loopt Ron Vermeulen al de hele competitie sterk en wint zijn wedstrijden vaak met overmacht. Ron zit momenteel in de eindfase van zijn zware trainingen op weg naar de Marathon van Rotterdam.  Ron had vandaag concurrentie van Har Boonen van Atletiek Leudal, in een mooie strijd moesten zij uitmaken wie vandaag de klasse M60 zou winnen.  Ron kwam helaas in de laatste ronden ten val en moest met een tijd van 41.07min.  genoegen nemen met een 2e plek.

De korte cross in  Haelen ging over een afstand van 4.670 meter. Bij de mannen senioren liep Stijn Verbruggen namens GAC. Stijn heeft de hele competitie al laten zien dat je met doorzettingsvermogen  een sterke competitie kunt lopen. Stijn liep alle wedstrijden en vandaag alweer zijn negende wedstrijd. Met een tijd van 19.23min. liep Stijn  naar een 12e plek.  Bij de vrouwen korte cross liepen vandaag Fannie van Bree en Marjan Wintjes. Beide loopsters van de Gemertse Atletiek Club maken de hele competitie veel indruk en zijn altijd voorin te vinden in de strijd om de podium plekken. Ook Fannie liep in Haelen een sterke wedstrijd en finishte in 20.30min.  op een 2e  plek bij de V35.  Voor Marjan was het in het Limburgse een zware wedstrijd. Niethelemaal fit stond Marjan aan de start maar toch kon dit Marjan er niet van weerhouden om de overwinning naar zich toe te trekken met een tijd van  21.46min.

Ook Ryan en Eva Rooyackers waren in Haelen weer vertegenwoordigd.  De twee jeugdige GAC atleten hebben ook de hele competitie meegelopen.  Voor Ryan was er op de afsluitende wedstrijd een 7e plaats bij de D junioren. Zijn tijd 7.59min. op 2130meter. Zus Eva moest bij de meisjes pupillen B 1430m afleggen. Eva werd vijfde in 6.28min.

Zeven ereplaatsen GAC lopers in eindklassement

Na de wedstrijd in Haelen werd het eindklassement van de Limbra cross competitie opgemaakt. Voor de Gemertse Atletiek Club waren er maar liefst zeven podium plekken.

Overwinningen waren er voor Ron Vermeulen bij de M60 en Marjan Wintjes in de categorie V45.

Eveneens tweemaal zilver voor GAC en wel voor Fannie van Bree (V35) en Christ Korsten (M45)

Eva Rooyackers werd derde in het klassement bij de MPB.  En ook voor Stijn Verbruggen was er een derde plek. Bij de korte cross van de mannen was deze plaats voor Stijn.  Ook Anton van den Heuvel  mocht op de derde trede plaatsnemen bij de M50.

Bij de pupillen was er een prijs voor de vijf besten van het klassement. Daardoor was er ook voor Giel van Oosterwijk een ereprijs. Giel werd vijfde bij de jongens mini pupillen.

De overige GAC lopers eindigden op de volgende plekken in het klassement:

Ryan Rooyackers vierde bij de JD, Wiljo Ermers en Stefan van Oosterwijk respectievelijk zes en zeven bij de lange cross mannen senioren. Nog twee maal een zesde plek en wel voor Femke Manders bij de MB en Henk van Eck bij de M55.  Maarten Manders werd zevende bij de M45.