Drie maal podium voor GAC-lopers in Roermond

De vijfde wedstrijd van de Limbra competitie werd georganiseerd door Swift Roermond op zondag 20 december 2015. Voor de tweede maal was er een parcours uitgezet rond de voetbalvelden van het sportpark in Roermond. Weer eens wat anders dan de reguliere crossen die allemaal door de bossen gaan. Zeker niet minder zwaar in het zompige gras dat naarmate de wedstrijden vorderden steeds meer ging glibberen met de nodige valpartijen als gevolg. De mannen kregen een afstand van 9700m af te leggen bij de lange cross en al tijdens deze wedstrijd begon het parcours, zeker in de bochten, behoorlijk glad te worden. Stefan van Oosterwijk en Wiljo Ermers komen namens de Gemertse Atletiek Club uit bij de mannen senioren in deze competitie en liepen in Roermond beiden een goede race. Voor Stefan, die in het Limburgse de snelste GAC-loper was, resulteerde de lange wedstrijd in een mooie twaalfde plek in een tijd van 40.23min. Wiljo gaf met een veertiende plek in 40.52min iets minder dan een halve minuut toe op zijn clubgenoot.
Voor Christ Korsten werd het een zware wedstrijd. Al in een van de eerste ronden kreeg hij last van zijn hamstring waardoor hij het tempo flink moest laten zakken. Christ liep de wedstrijd wel uit en eindigde bij de masters 45 op de achtste plek in 43.25min.
Anton van den Heuvel en Henk van Eck behaalden beiden een vijfde plek zij het wel in verschillende masters categorieën . Voor Anton was dit bij de masters 50 en Henk leverde deze prestatie bij de masters 55. Hun tijden waren respectievelijk 41.11min en 43.11min.
Bij de masters 60 was er wederom een overwinning voor GAC loper Ron Vermeulen. Voor Ron alweer de vijfde overwinning op rij. Ron legde zijn 9700m af in een tijd van 43.42min. Door zijn overwinningen staat Ron stevig op kop in het klassement bij de masters 60.
De korte cross ging in Roermond over een afstand van 4700m. Stijn Verbruggen liep bij de mannen een goede race, kreeg het aan het einde wel eventjes erg moeilijk , en eindigde op een verdienstelijke twaalfde plek in 18.59min.  Stijn staat in het klassement over vijf wedstrijden op een tweede plek.
Voor Fannie van Bree en Marjan Wintjes was er ook een plek op het podium. Beide loopsters van de Gemertse Atletiek Club mochten plaatsnemen op het tweede trapje.  Fannie werd tweede bij de masters 35 in 20.30min. en  Marjan behaalde dit resultaat bij de masters 45. Marjan liep een tijd van 21.02min.
In het grote deelnemersveld bij de meisjes B was er een zevende plek voor Femke Manders die een dijk van een wedstrijd liep. Vol zelfvertrouwen liep Femke haar 3000m in Roermond.  Femke wist haar tempo heel goed vast te houden en hoewel ze ook nog een keer viel kwam er voor de jonge GAC-loopster een mooie zevende plaats uit in en een tijd van 13.35min.
Bij de meisjes C was het Jeske van der Ligt die haar 2250m afsloot met een achttiende plek in een tijd van 11.05min. De jongens D werden vertegenwoordigt door Ryan Rooyakkers die met een achtste plek in een tijd van 8.25min over de meet kwam en zus Eva werd vierde bij de meisjes pupillen B. De afstand bij de pupillen B was 1500m en Eva had hiervoor 7.18min. nodig.  In het klassement doen Ryan en Eva bovenaan mee.  Zo staat Ryan na vijf wedstrijden op een tweede plek en bezet Eva zelfs plek nummer één.